Alimentele de post, pline de CHIMICALE. Nutriţionist: Unele sunt adevărate BOMBE CALORICEUnele produse de post, vândute în magazine, sunt pline de chimicale şi sunt adevărate "bombe calorice", avertizează nutriţioniştii.  Cele mai periculoase produse de post de pe piaţă sunt pateurile vegetale, care nu au nici măcar o legumă în compoziţie.

Alimentele de post, pline de CHIMICALE. Nutritionist: Unele sunt adevarate BOMBE CALORICE
Alimentele de post, pline de CHIMICALE. Nutriţionist: Unele sunt adevărate BOMBE CALORICE

"Aceste pateuri sunt făcute din chimicale. Conţin între 4-5 şi până 15 aditivi alimentari, printre ei o monoglutamatul de sodiu, care este cancerigen. Au foarte multă sare, chiar şi zahăr în compoziţie şi nu au niciun fel de aport nutriţional. Au conservanţi şi multe condimente, care nici măcar nu sunt trecute explicit pe etichetă“, spune nutriţionistul Eva Iorţan, potrivit adevarul.ro

Potrivit nutriţionistului, mezelurile din soia gen parizer, salam sau crenvurşti, dar şi caşcavul din soia sunt "bombe calorice şi au foarte mulţi aditivi alimentari, adică E-uri": " Este nevoie de acestea pentru a putea avea un gust cât de cât apropiat de aceleaşi produse făcute din carne. Se pun şi potenţiatori de gust pentru ca oamenii să le consume cu plăcere. Cele mai puţin periculoase produse din soia sunt tofu şi laptele din soia“,.

Printre E-urile periculoase care se găsesc în produsele de post sunt câteva care trebuie neapărat evitate: monoglutamat de sodium (E621), polifosfaţi (E452), dar şi tot felul de coloranţi artificiali cum ar fi: carminul (E120) sau tratrazina (E102).

„Aceste chimicale pot avea efecte nocive asupra organismul mai ales că în timpul postului nu se consumă proteine de origine animală. Pot apărea stări de ameţeală sau astenie generate de o anemie, ne poate cădea părul, ni se exfoliază unghiile şi putem avea probleme de piele deoarece multe dintre chimicale sunt şi alergene“, mai spune specialistul.

De asemenea, dulciurile de post căutate pentru energie în această perioadă nu sunt o alegere fericită. „Dulciurile de post sunt mult mai periculoase decât cele clasice. Pe lângă faptul că îngraşă, conţin tot felul de chimicale pentru a suplini laptele. Din punctul meu de vedere, sunt 100% chimice şi nu trebuie consumate sub nicio formă. Puteţi să vă faceţi acasă dulciuri fără lapte şi fără ouă. Măcar aşa ştiţi de mâncaţi“, mai spune medicul.

Etichete: ALIMENTE DE POST, produse de Post, produse de post chimicale, produse post

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h