Alina Bica și Șerban Pop, plasați în AREST LA DOMICILIUJudecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, și Serban Pop, fostul șef al ANAF, să fie plasați în arest la domiciu. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de către DNA.

 


Alina Bica si Șerban Pop, plasati in AREST LA DOMICILIU
Alina Bica și Șerban Pop, plasați în AREST LA DOMICILIU
Foto: oradestiri.ro

Judecătorii de la ICCJ au hotărât înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu pe o durata de 30 de zile, în dosarul în care Alina Bica şi Şerban Pop sunt acuzați de corupție, informează romaniatv.net.

"Avem aşteptari foarte mari. Acesta este un dosar de lumini şi umbre, o vănătoare de vrăjitoare, iar lucrurile trebuie să se lămurească. Ceea ce mi se pare trist, că o stare de normalitate a devenit una excepţională şi ne bucurăm pentru ea", a spus avocata Alinei Bica, Laura Voicu.

Fosta şefă anti-mafia, Alina Bica, şi fostul şef al ANAF Şerban Pop sunt acuzaţi de luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al lui Horia Simu. Cei doi au fost arestaţi pe 2 septembrie.

MOTIVAREA deciziei de arestare în cazul Alina Bica: A perseverat în încălcarea legii

DNA arată că, la data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror-şef al DIICOT, a primit, în mod indirect, printr-un intermediar, martor denunţător în cauză (fostul ei consilier Ionuţ Mihăilescu, n.r.), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la fostul şef al ANAF Şerban Pop. Pop ar fi primit 230.000 de euro de la Horia Simu pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ca să soluţioneaze, într-o manieră favorabilă un dosar în care omul de afaceri era urmărit penal.

Etichete: Alina Bica, dosar DNA, serban pop

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE