Alina Bica va fi ELIBERATĂ din arest preventiv. Decizie definitivăFosta șefă a DIICOT va fi eliberată din arest preventiv, a decis Înalta Curte. Ea va fi plasată sub arest la domiciliu, informează Digi24.

Alina Bica va fi ELIBERATA din arest preventiv
Alina Bica va fi ELIBERATĂ din arest preventiv
Foto: realitatea.net

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv luni ca fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop sa fie plasati in arest la domiciliu, scrie Hotnews.ro.

Pe 22 octombrie, judecatorii au hotarat inlocuirea masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu pe o durata de 30 de zile, in dosarul in care cei doi sunt acuzati de coruptie.

Ulterior, DNA a facut contestatie, respinsa luni de ICCJ.

Alina Bica si Serban Pop au fost arestati preventiv pe 2 septembrie, fosta sefa a DIICOT fiind acuzata de luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu, iar fostul sef al ANAF de complicitate la dare de mita.

Potrivit DNA, in cursul anului 2014, Serban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu suma totala de aproximativ 230.000 euro (constand in doua contracte de asistenta juridica incheiate cu firmele acestuia din urma si suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT in scopul solutionarii unui dosar penal care il privea pe omul de afaceri, intr-o maniera favorabila acestuia din urma.

Etichete: Alina Bica, arest, eliberat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE