Alina Gorghiu: "Nicuşor Dan nu are nicio şansă să câştige Primăria Capitalei". Ce spune de BăsescuALEGERI BUCUREŞTI 2016.  Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că Nicuşor Dan nu are nicio şansă să câştige Primăria Capitalei şi vorbeşte de nevoia "unui agreement" pe partea dreaptă a scenei politice bucureştene, în jurul candidatului liberal, Ludovic Orban, care, în opinia sa, are cele mai mari şanse să câştige Capitala. În ceea ce îl priveşte pe Traian Băsescu, Gorghiu spune că nu este "o resursă de luat în seamă la alegerile locale".

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

"Vom face tot posibilul sa luam primaria si sa avem majoritate in Consiliu. Pentru ca in Bucuresti, ca si in tara, ai pe tot terenul 1 la 1: PSD – PNL. Cam asta e scena, cam astea sunt cele doua partide mari care isi vor discuta fiecare oras mare, fiecare primarie de comuna. (...) Ca sa schimbi stanga cu dreapta ai nevoie de un vot util. Trebuie sa pricepi ca in primul tur trebuie sa votezi ca si cum ar fi al doilea tur", aspus Alina Gorghiu, în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV

Alina Gorghiu a adăugat că ea încă mai speră că alegerile locale vor fi organizate în două tururi. 

"În 2 tururi, probabil ca in Bucuresti am castiga rasunator. In Bucuresti e o situatie atipica, sunt foarte multi competitori pe partea dreapta, asa ca se impart voturile. De aceea apelul meu la vot util, singurul om care poate sa invinga candidatul PSD in acest moment este candidatul PNL, cotat cu prima sansa sa castige alegerile.

In 2 tururi problema se schimba fundamental. Voturile de pe dreapta se vor concentra pe candidatul Ludovic Orban si vom castiga la procente foarte multe deasupra oricarui alt competitor. Nu mizez pe acest lucru. Mizez pe faptul, calculul nostru e facut pe alegerile intr-un tur", a explicat Gorghiu. 

În ceea ce îl priveşte pe Nicuşor Dan, liderul PNL spune că acesta nu are nicio şansă să câştige Primăria Capitalei: "L-am gasit nu doar in sondaje, l-am gasit inclusiv in optiunile noastre de discutie si sunt convinsa ca domnia sa intelege, cu tot respectul pe care il port partidului sau, ca nu are nicio sansa sa castige Primaria Capitalei.

Si atunci, dati-mi voie sa nu inteleg de ce nu reusim sa facem un agreement pe partea dreapta a scenei politice bucurestene si sa ne grupam in jurul lui Ludovic Orban care are cele mai mari sanse sa castige Capitala. Este singurul care poate bate contracandidatul de la PSD."

Întrebată despre o eventuală candidatură a lui Traian Băsescu, Gorghiu a spus: "Nu exclud o candidatura a domniei sale. Nu vreau sa folosesc cuvinte tari, dar cred ca masura politica si-a dat-o in mandatele de presedinte, nu cred ca mai e cazul sa participe la aceasta competitie electorala. Chiar domnia sa spunea ca si-a epuizat mesajele, cariera politica. Nu e cred ca e o resursa de luat in seama la alegerile locale. (...) 

Mie imi naste multa indiferenta o eventual candidatura a lui Traian Basescu la Capitala. Pentru mine important, in schimb, e publicul oricarui partid de dreapta in Bucuresti. Candidatii sunt importanti, nu duc in derizoriu nicio candidatura, dar cred ca mesajul meu trebuie sa mearga catre electoratul de dreapta orice ar sustine el intr-o prima faza."

Etichete: alegeri locale 2016, alegeri primaria capitalei, alina gorghiu, nicuşor dan, PNL, Traian Băsescu

0/2 COMENTARII
vlad
04 apr 11:05
+0
VOTURI
-0
Pai in sondaje Nicusor Dan sta mai bine decat Orban, care acum 8 ani abia a depasit 10%. De ce nu face Gorghiu un agreement sa se retraga Orban? ca sa nu castige PSD-ul??? Sa fim seriosi, evident ca astia ar fi disperati sa ajunga Romania un stat cu doar 2 partide, ca in SUA, nu ar mai avea nevoie sa se reformeze niciodata. Dar asta nu o sa se intample.
ALEXANDRU
04 apr 00:05
+0
VOTURI
-0
mult tupeu are Gorghiu! Nicusor Dan e mult mai bun decat Ludovic Orban.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE