Alina Gorghiu: Nu sunt multe argumente pentru a ataca legea pensiilor speciale la CCRPotrivit co-președintelui PNL, Alina Gorghiu, pensiile speciale ale parlamentarilor reprezintă o discriminare morală faţă de cetăţeni şi un act de sfidare faţă de toţi ceilalţi pensionari din România. Cu toate acestea, jurista apreciază că nu sunt foarte multe argumente pentru atacarea legii la Curtea Constituţională.

Alina Gorghiu: Nu sunt multe argumente pentru a ataca legea pensiilor speciale la CCR
Alina Gorghiu: Nu sunt multe argumente pentru a ataca legea pensiilor speciale la CCR
Foto: www.mondonews.ro

"Analizăm posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională acest proiect de lege, doar că în opinia juriştilor nu sunt foarte multe argumente pentru a face acest demers şi nu ştiu în ce măsură vom reuşi să formulăm un punct de vedere care să susţină această contestaţie la Curte. Există posibilitatea ca Preşedinţia să întoarcă la Parlament această lege, pentru reexaminare. Nu ştiu ce va face instituţia prezidenţială cu acest proiect, dar există în teorie şi această posibilitate. Dezbaterile repetate ar putea să schimbe un punct de vedere, argumentele dintr-o cerere de reexaminare ar putea să sensibilizeze anumiţi parlamentari din majoritate", a declarat Gorghiu la RFI.

În opinia co-preşedintelui PNL, "nu există nici un fel de argument pentru care să asiguri indemnizaţii de care să beneficieze senatorii şi deputaţii altfel decât ca acestea să se bazeze şi ele pe regimul contributivităţii în ceea ce priveşte calcularea pensiei. Nimeni nu spune că la un moment dat nu poate fi oportun să discuţi şi un asemenea proiect, care să se bazeze pe principiul contributivităţii. Dar în acest moment, vorbim de o discriminare morală faţă de cetăţeni, de un act de sfidare, în opinia mea, faţă de toţi ceilalţi pensionari din România".

CITEȘTE ȘI: Ce parlamentari vor avea pensii de peste 4000 de lei, după votul de marți

Ce crede președintele Klaus Iohannis despre pensiile speciale pentru parlamentari

Majoritatea parlamentară a aprobat marţi proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, în timp ce senatorii şi deputaţii liberali spun că au votat împotrivă.

S-au înregistrat în acest caz 303 voturi pentru, 124 împotrivă şi două abţineri.

Etichete: administratia prezidentiala, alina gorghiu, CCR, Klaus Iohannis, parlament, parlamentari, pensii speciale, vot

0/2 COMENTARII
Cris
17 Jun 17:51
+0
VOTURI
-0
Tradatoare imputzita! Cand e vorba de bani, pica brusc toate argumentele... Dar ce mai conteaza, noi sa fim sanatoshi, bah...cat timp prostii voteaza si isi platesc taxele, ce mai conteaza niste bani in plus in buzunarul unor baieti.
FLV
17 Jun 16:37
+0
VOTURI
-0
normal cand este vorba de primit sume importante , drept "apreciere" a muncii parlamentare , PNL-ul voteaza contra , dar oscileaza privitor la depunerea unei contestatii la CCR , intrucat in cazul admiterii nu ar mai fi aplicata legea si in cazul parlamentarilor PNL-isti... AVEM INCA O DOVADA CA PARLAMENTARII SE APARA NUMAI PE EI , GANDESC NUMAI PENTRU EI , NU AU ACVITITATE IN PARLAMENT 7 LUNI PE AN DOAR PENTRU EI, IAR LA ALEGATORII CARE I-AU URCAT ACOLO ISI ADUC AMINTE DIN 4 IN 4 ANI , CU OCAZIA ALEGERILOR LOCALE SI PARLAMENTARE.
SA INVATAM SA PRECIEM CORECT FAPTELE PARLAMENTARILOR !!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h