Alina Gorghiu: Ponta să nu mai privească Parlamentul drept un scut!Copreședintele PNL Alina Gorghiu a făcut joi un apel către liderul PSD Victor Ponta prin care îi solicită să nu se mai opună în Parlament adoptării propunerii PNL de urgentare și simplificare a procedurilor de ridicare a imunității parlamentarilor vizați de anchete penale.

Alina Gorghiu: Ponta sa nu mai priveasca Parlamentul drept un scut!
Alina Gorghiu: Ponta să nu mai privească Parlamentul drept un scut!
Foto: Mediafax Foto/ Marius Dumbraveanu

"În Camera Deputaților, PSD blochează, de câteva luni, propunerea legislativă a PNL care prevede urgentarea și simplificarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentarilor vizați de anchete penale. Îi solicit, la rândul meu, președintelui PSD, Victor Ponta, să nu mai privească Parlamentul drept un scut împotriva legii și să nu se mai opună adoptării acestei legi", a scris Gorghiu pe contul său de Facebook.

Procurorul general Tiberiu Nițu a susținut joi că este necesară modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor și a Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, în legătură cu procedurile de ridicare a imunității parlamentarilor vizați de anchete penale, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Ministerul Public a formulat în septembrie 2014 o serie de propuneri Guvernului României, iar în martie 2015 Camerei Deputaților.

'Propunerile Ministerului Public au în vedere asigurarea celerității acelor proceduri parlamentare care influențează cursul procedurilor judiciare, precum și stricta delimitare a întinderii atribuțiilor autorității legislative în cadrul acelorași proceduri, în sensul că evaluarea probelor și a oricăror aspecte privind oportunitatea măsurilor este atributul exclusiv al organelor judiciare', a susținut Parchetul General.

Conducerea Ministerului Public a apreciat că modificările solicitate se impun în condițiile în care în cursul acestui an două anchete penale au fost împiedicate prin respingerea solicitărilor procurorilor privind ridicarea imunității parlamentare.

Etichete: alina gorghiu, apel, Camera Deputatilor, Copreşedintele PNL, psd, ridicare imunitate, scut, Tiberiu Niţu, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h