Alina Gorghiu: Vom contesta hotărârea CCR în cazul Șova. Tăriceanu trebuie să demisionezeAlina Gorghiu, co-președintele PNL, a declarat, într-o conferință de presă, că PNL va contesta hotărârea CCR. În plus, Gorghiu a declat că Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu trebuie să își dea demisia.

Alina Gorghiu: Vom contesta hotararea CCR. Tariceanu trebuie sa demisioneze
Alina Gorghiu: Vom contesta hotărârea CCR. Tăriceanu trebuie să demisioneze
Foto: www.ziuaconstanta.ro

"PNL va contesta hotărârea CCR. Tăriceanu și Ponta trebuie să-și dea demisia, iar Senatul trebuie să publice imediat hotărârea  privind solicitarea Ministerului Public de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova. Este o escrocherie politică", a declarat Alina Gorghiu, co-președintele PNL.

Sesizările înaintate de preşedintele Klaus Iohannis, PNL şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în cazul Şova au fost judecate miercuri de Curtea Constituţională. 

În privinţa solicitării CSM, CCR a constatat că există un conflict care constă în faptul că Senatul nu a redactat hotărârea privind solicitarea Ministerului Public de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova. "Senatul este obligat să redacteze hotărârea şi să o publice în Monitorul Oficial", au decis judecătorii CCR.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a explicat că, după ce hotărârea va fi publicat în Monitorul Oficial, poate fi atacată din punct de vedere constituțional.

CCR a decis că în cazul sesizării formulate de președintele Klaus Iohannis nu există un conflict, scrie stiripesurse.ro.

În cazul sesizării PNL, Curtea a constatat că solicitarea a devenit inadmisibilă pentru că legea a fost modificată între timp.

Pe 25 martie, Senatul a decis respingerea solicitării DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova. 79 de senatori au votat pentru arestarea lui Şova, 67 au votat împotrivă şi 5 voturi anulate. Chiar dacă majoritatea senatorilor au votat PENTRU, Senatul a respins cererea DNA, deoarece nu au votat pentru majoritatea calificată a tuturor senatorilor.

PSD a susținut că era nevoie de 85 de senatori care să voteze pentru arestare - MAJORITATEA DIN TOTALUL NUMĂRULUI DE SENATORI, ca aceasta să fie aprobată - conform regulamentului Senatului. Constituția spune însă că este nevoie doar de majoritate simplă din senatorii prezenți.  


Etichete: alina gorghiu, Călin Popescu Tăriceanu, cerere arestare Dan Șova, hotarare CCR, PNL, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE