Alţi doi copii cu sindrom hemolitic-uremic au ajuns la "Marie Curie". Unul este în stare gravăAlţi doi copii cu sindrom hemolitic-uremic au ajuns la spitalul "Marie Curie" din Capitală în cursul dimineţii de sâmbătă. Unul dintre micuţi este în stare gravă.

Alti doi copii au ajuns la Marie Curie cu sindromul hemolitic uremic
Alţi doi copii au ajuns la Marie Curie cu sindromul hemolitic uremic

Din păcate, medicii spun că unul dintre ei are o formă severă a bolii și urmează să se înceapă procedura de dializă. Medicii i-au montat un cateter. Acesta are și anemie, potrivit Realitatea.

Cei doi copii transferaţi de la Feteşti la Spitalui Marie Curie din Capitală au şase, respectiv opt luni. Aceştia prezintă simptomele sindromului hemolitic ureic şi au fost internaţi la secţia de nefrologie.

În afara de acesti copii, la "Marie Curie" este internat și un alt copil din Argeș. Doi bebeluși au fost externați vineri. Astfel, este voba despre o bacterie extrem de periculoasă care atacă organele copiilor. Chiar și după ce sunt externați, aceștia pot rămâne cu sechele pe o perioadă lungă din viață.

Medicii specialiști au mai anunțat că, pentru toți cei 11 copii tratați în secția de nefrologie a unității sanitare bucureștene faza acută a afecțiunilor s-a încheiat. Aceștia vor râmâne însă sub supraveghere la distanță.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Etichete: bebelusi bolnavi, copii Arges, Marie Curie, sindrom hemolitic uremic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE