Ambasada Franţei a publicat o informaţie eronată: Dacian Cioloş NU este cetăţean francezÎntr-un text publicat pe site-ul Ambasadei Franţei în România a apărut informaţia potrivit căreia Dacian Cioloş ar avea dublă cetăţenie, română şi franceză. Joi, Ambasada a transmis, printr-un comunicat, că informaţia a fost eronată şi precizează că Dacian Cioloş NU are cetăţenie franceză.

Ambasada Frantei a publicat o informatie eronata: Dacian Ciolos NU este cetatean francez (Foto paginadeagricultura.ro)
Ambasada Franţei a publicat o informaţie eronată: Dacian Cioloş NU este cetăţean francez (Foto paginadeagricultura.ro)

Ambadasa Franţei în România a transmis, joi, un comunicat de presă în care lămureşte problema presupusei cetăţenii franceze a lui Dacian Cioloş.

"În ultimele zile au circulat comentarii potrivit cărora domnul Dacian Cioloș, prim-ministru desemnat, ar avea cetățenia franceză. Se pare că aceste comentarii se bazează pe textul unui discurs publicat pe site-ul Ambasadei Franței cu ocazia unei recepții, care a avut loc pe 5 martie 2015. Această recepție nu a avut legătură cu domnul Dacian Cioloș, care, de altfel, nici nu a asistat la ea.

Soția noului premier al României este franțuzoaică și expertă în agricultură

Soția noului premier al României, Dacian Cioloș, fost comsisar european pentru Agricultură, lucrează în același domeniu. Valerie Ciolos-Villemin este o franțuzoaică get-beget și este expertă în domeniul agriculturii.

În textul publicat pe site-ul Ambasadei, s-a menționat, printre altele, în versiunea în limba franceză, că domnul Dacian Cioloș este « cetățean româno-francez», iar în versiunea în limba română că domnia sa are dublă cetățenie.

Această informație a fost eronată. Domnul Dacian Cioloș nu are cetățenie franceză. Acest text a fost șters astăzi de pe site-ul Ambasadei Franței", se arată în comunicatul Ambasadei.

În plus, ambasadorul Franței regretă transmiterea unei informații inexacte și "utilizarea acesteia cu scopul de a crea controversă". Ambasadorul prezintă scuzele sale "cele mai sincere" lui Dacian Cioloș.

Primul mesaj al lui Cioloş, după ce a fost desemnat premier de Iohannis

"Vă mulțumesc tuturor pentru sutele de mesaje și pentru susținere. Zilele acestea am avut discuții consultative cu partidele politice. Lucrez la o echipă solidă, iar procesul de selecție a miniștrilor este în plină desfășurare. La sfârșitul acestei săptămâni intenționez să prezint lista miniștrilor, în vederea audierilor în comisiile parlamentare.", a scris Dacian Cioloş pe facebook.

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş a fost desemnat pe 3 noiembrie de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier al României. Şeful statului a precizat că soluţia agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepţii, este cea a unui guvern de tehnocraţi.

Etichete: cetetenie, dacian ciolos, francez, mesaj

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE