Ambasada SUA la București, reacție după trimiterea în judecată a premierului Victor PontaAmbasada Statelor Unite la București a reacționat, pe tema trimiterii în judecată a premierului Victor Ponta, în dosarul privind contractele de consultanță de la Turceni și Rovinari.

Ambasada SUA la Bucuresti, reactie dupa trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta
Ambasada SUA la București, reacție după trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta
Foto: commons.wikimedia.org

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti spune că instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată ‎desfăşura activitatea complet independent, arătând că atât principiul unui proces echitabil, cât şi legislaţia românească trebuie respectate întru totul.

CITEȘTE ȘI: Preşedintele PPE şi liderul grupului PPE din Parlamentul European îi cer lui Ponta DEMISIA IMEDIATĂ 

"Ambasada SUA recunoaşte rolul important pe care îl indeplinesc instituţiile independente ale statului de drept într-o democratie sănătoasă. Respectarea şi protejarea acestei independenţe este responsabilitatea tuturor actorilor şi instituţiilor statului. Aşa cum am precizat în trecut, instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată ‎desfăşura activitatea complet independent. Atât principiul unui proces echitabil, cât şi legislaţia românească trebuie respectate întru totul", arată Ambasada SUA, duminică, într-un comunicat, potrivit Hotnews, citat de realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, despre Ponta: Să demisioneze de îndată

Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari. Premierul este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor. Alături de Victor Pomta a mai fost trimis în judecată, sub control judiciar și Dan Șova. „Din probele administrate a rezultat că, prin încheierea contractului de conlucrare, s-a urmărit bonificarea inculpatului Ponta Victor Viorel pentru contractele încheiate de SCA „Șova și Asociații" cu COMPLEXURILE ENERGETICE, având în vedere că a rezultat că aceste contracte nu s-ar fi încheiat dacă, la nivelul companiilor de stat, nu ar fi existat percepția că Șova Dan Coman beneficiază de susținerea inculpatului Ponta Victor Viorel."

Înalta Curte de Justiţie a stabilit pentru luni primul termen în acest dosar.

Ulterior, DNA a deschis un nou dosar pe numele lui Victor Ponta. Acuzațiile procurorilor vizează fapte comise în perioada în care Ponta s-a aflat în fruntea Guvernului. Procurorii DNA au disjuns cauza privind conflictul de interese în cazul premierului Victor Ponta, deoarece vizează și alte persoane față de care nu s-au finalizat cercetările.

Etichete: Ambasada SUA, dosar penal, SUA, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE