Ambasada SUA: Suntem îngrijoraţi de momentul ales pentru adoptarea OUG privind primariiAmbasada SUA se declară îngrijorată în legătură cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă care va permite aleşilor locali ca în termen de zece zile să îşi poată alege partidul din care fac parte fără a-şi pierde mandatul.

Ambasada SUA va fi inchisa pe 13 octombrie, de Columbus Day
Ambasada SUA va fi închisă pe 13 octombrie, de Columbus Day

"Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate", se precizează în comunicatul Ambasadei SUA.  

De asemenea, aproximativ o mie de persoane protestează, joi, în fața Guvernului împotriva ordonanței de urgență care permite traseismul politic timp de zece zile. 

Guvernul se va reuni joi în şedinţă pentru adoptarea mai multor ordonanţe de urgenţă, printre care şi cea prin care aleşii locali au posibilitatea, timp de două săptămâni, să îşi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul.  Acest termen începe în momentul în care intră în vigoare OUG. Cei care vor să schimbe partidul completază o declaraţie de adeziune care se depune la partidul dorit. Mai multe detalii despre conținutul Ordonanțeie de Urgență AICI

Etichete: Ambasada SUA, ordonanță de urgență, primari, traseism

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE