Ambasadorul SUA: Fără corupţie, în România s-ar fi construit mai repede autostrăziAmbasadorul SUA la Bucureşti, Hans G. Klemm, a apreciat lupta anticorupţie din România şi a apreciat că, dacă în ţara noastră nu ar fi existat corupţie, s-ar fi construit mai repede autostrăzi.

Ambasadorul SUA: Fara coruptie, in Romania s-ar fi construit mai repede autostrazi
Ambasadorul SUA: Fără corupţie, în România s-ar fi construit mai repede autostrăzi
Foto: digi24.ro

Hans G. Klemm, a felicitat, joi, România pentru lupta împotriva corupției, arătând, însă, că dacă fenomenul corupției nu ar fi existat, resursele care au fost furate ar fi putut fi folosite pentru construirea de autostrăzi.

Ambasadorul a menționat că, potrivit statisticilor, numărul de kilometri de autostradă din România este încă "foarte mic", în comparație cu statele din Uniunea Europeană, inclusiv comparativ cu vecinii noștri, informează HotNews.ro.

"Trebuie să felicit România pentru lupta sa împotriva corupției, pentru că această corupție înseamnă furt din resursele publice, care sunt disponibile României. Dacă această corupție nu ar fi apărut, acele resurse poate ar fi fost folosite pentru construirea mai rapida a sistemului de autostrazi", a declarat Klemm, aflat în Piața Revoluției în cadrul unui tur ghidat prin București.

Întrebat de ce consideră că numărul kilometrilor de autostradă este încă "foarte mic", diplomatul american a vorbit despre faptul că România încă se dezvoltă și încă recuperează după dictatura comunistă.

"Au trecut doar 25-26 de ani de la Revoluție, România primește o bună asistență din partea Uniunii Europene, fonduri structurale care îi vor permite cu timpul să-și îmbunătățească infrastructura. Dar, pentru a putea folosi aceste fonduri, trebuie să-și dezvolte capacitatea administrativă, serviciul public cu aptitudini și talent capabil să folosească în cea mai bună și eficientă manieră resursele care sunt disponibile României", a subliniat ambasadorul Hans G. Klemm.

Etichete: ambasador SUA, autostrazi romania, corupţie, hans klemm

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h