Ambasadorul SUA la Bucureşti: Prioritatea mea este să promovez investiţiile unor companii americaneAmbasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat miercuri, că priorităţile mandatului său în România sunt să promoveze prosperitatea între cele două ţări şi comerţul şi investitiile unor companii americane.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm

Hans Klemm a spus, dupa o intalnire cu primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, ca a discutat cu acesta despre prioritatile sale ca ambasador in Romania, printre care promovarea investitiilor unor companii americane, transmite Mediafax.

"Una dintre ele este sa promovez prosperitatea intre tarile noastre, sa promovez comertul si investitiile in Romania, posibil si in Suceava, a unor companii americane", a precizat Klemm, citat de Hotnews.

El a mentionat ca si presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos i-au cerut "sa isi concentreze energiile" pe incurajarea oamenilor de afaceri americani sa investeasca in Romania, inclusiv in nord-estul tarii.

Ambasadorul american a mai spus ca se afla pentru prima data in vizita in judetul Suceava, cunoscut pentru "minunata zona rurala", pentru capitala istorica, dar si pentru faimoasele biserici si manastiri.

El a mai aratat ca va vorbi studentilor Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava, iar joi va vizita cateva manastiri si un cimitir evreiesc, care beneficiaza de asistenta pentru renovare din partea Statelor Unite.

Hans Klemm a mai spus ca, la invitatia primarului Lungu, ar urma sa revina la Suceava, in vara, in timpul Festivalului Medieval.

"Mi-as dori sa vizitez Suceava nu numai iarna, ci si cand e cald, primavara sau vara", a spus Klemm.

Klemm s-a intalnit, miercuri, cu primarul Ion Lungu, cu care a discutat despre orasul Suceava, iar edilul i-a prezentat oportunitati de afaceri in zona, inclusiv in zona metropolitana, in dezvoltarea infrastructurii, dar si in domeniul agricol.

Lungu a spus ca ambasadorul SUA a fost impresionat ca se afla la distanta mica de Cetatea de Scaun a lui Stefan cel Mare si l-a invitat sa participe, impreuna cu sotia, la Festivalul de Arta Medievala, care se desfasoara anual, in luna august, in cetate.

Etichete: ambasador SUA, companii americane, hans klemm, investitii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE