Ambulanțele ajung mai greu la bolnavii din București azi, din cauza aglomerațieiDin cauza aglomeraţiei şi a carosabilului umed, ambulanțele circulă mai greu astăzi și persoanele care solicită consultaţii la domiciliu așteaptă și peste o oră. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a primit, luni dimineaţă, aproximativ 300 de apeluri. 

Ambulantele ajung mai greu la bolnavii din Bucuresti azi, din cauza aglomeratiei
Ambulanțele ajung mai greu la bolnavii din București azi, din cauza aglomerației
Foto: libertatea.ro

Avem deja multe solicitări, în jur de 300 în această dimineaţă. Sunt mai multe decât într-o dimineaţă obişnuită de luni. Se circulă cu dificultate, mai ales în zonele dintre blocuri, pe străzile mici şi în judeţul Ilfov", a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu, conform mediafax.ro.

Cele mai mari întârzieri sunt la solicitările pentru consultaţii la domiciliu, în unele cazuri ambulanţele ajungând după mai bine de o oră de la primirea apelului la SABI.

"Din păcate, din cauza aglomeraţiei, maşinile merg mai greu. La consultaţiile la domiciliu sunt cele mai mari întârzieri. Avem un caz în Baloteşti care a solicitat o consultaţie şi care a avut de aşteptat mai bine de o oră", a mai spus managerul SABI.

Alis Grasu a precizat că medicii de la SABI discută la telefon cu persoanele care solicită consultaţii la domiciliu, le dau sfaturi şi când se eliberează de urgenţele de cod roşu şi galben, merg să le consulte.

"Sunt urgenţele de cod roşu şi galben, oameni în stare gravă, cărora li s-a făcut rău pe stradă, au căzut, au suferit traumtisme, fracturi şi cei cu suferinţe cardiace, renale, pulmonare severe. Spre aceştia pornesc rapid ambulanţele. Apoi trimitem maşini către cei a căror viaţă nu este la risc, cum sunt cei care au răcit", a explicat medicul Alis Grasu.

Etichete: ambulante, ninsoare, trafic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE