Amenințare cu bombă la bordul unui avion Air France: aeronava a aterizat de urgenţă în KenyaUn avion al Air France, care decolase din Insula Mauritius și se îndrepta către aeroportul Charles de Gaulle din Paris, a aterizat de urgență în noaptea de sâmbătă spre duminica la Mombasa, în Kenya. La bordul aeronavei a fost descoperit un pachet suspect.

Amenintare cu bomba la bordul unui avion Air France: aeronava a aterizat de urgenta in Kenya
Ameninţare cu bombă la bordul unui avion Air France: aeronava a aterizat de urgenţă în Kenya

UPDATE: Dispozitivul suspect care a generat aterizarea de urgenţă a unui avion de pasageri al Air France în Kenya nu conţinea explozibil, anunţă compania aeriană.

"Dispozitivul suspect era făcut din carton, hârtie şi un cronometru", a declarat Frederic Gagey, directorul general al companiei Air France, scrie Mediafax. 

"Obiectul nu conţinea substanţe explozive", a adăugat Gagey, salutând reacţiile membrilor echipajului.

Ameninţare cu bombă la bordul unui avion Air France. Zborul AF 463, cu 459 de persoane la bord și 14 membri ai echipajului, a plecat de pe Insula Mauritius la ora 21:00 locală și urma să ajungă la Paris la ora 05:50 locală (04:50 GMT). Avionul a aterizat pe aeroportul internațional Moi de Mombasa, pe coasta de est a Kenyei, la ora 00:37 locală, scrie AFP, citat de realitatea.net.

"S-a cerut o aterizare de urgență după ce un dispozitiv suspect despre care s-a crezut că ar putea fi o bombă a fost descoperit într-o toaletă. A fost pregătită o aterizare de urgență, aparatul a aterizat fără probleme și pasagerii au fost evacuați", a declarat Charles Owino, un purtător de cuvânt al poliției.

"Experți în explozivi ai Marinei și din cadrul Departamentului de Investigații Criminale (CID) al poliției au sosit la fața locului, au luat acest dispozitiv și l-au demontat pentru a vedea dacă conține explozivi", a adăugat el.

Avionul se afla în continuare pe aeroportul din Mombasa la primele ore ale dimineții de duminică, a precizat aceeași sursă.

Etichete: air france, avion, bombă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h