Amenzi de 200-500 de lei pentru șoferii care blochează alte mașini parcate - PROIECT DE LEGEMai multe proiecte de lege referitoare la modificarea Codului Rutier se află pe ordinea de zi a Parlamentului, între care și unul referitor la sancționarea celor care blochează ieșirea din parcare a altor autoturisme. 

Soferii au parcat deja masinile pe prima banda a strazii Buzesti
Şoferii au parcat deja maşinile pe prima bandă a străzii Buzeşti
Foto: B365.ro

Doi deputaţi PSD au iniţiat un proiect de lege care prevede amenzi de la 200 la 500 de lei pentru împiedicarea unui autoturism parcat regulamentar de a parasi locul de parcare, informează rtv.net.

"Impiedicarea, prin orice mijloace, a unui autoturism parcat regulamentar, de a parasi locul de parcare, la initiativa detinatorului acestuia, constituie contraventie se se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 200 si 500 de lei.

Durata perioadei de timp, in care conducatorul unui autotvehicul, caruia i se retine permisul de conducere, are dreptul de a circula pe baza dovezii inlocuitoare, se stabileste de catre agentul constatator, de comun acord cu conducatorul auto vinovat de savarsirea contraventiei. Perioada de circulatie pe baza dovezii inlocuitoare nu poate depasi 15 zile", prevede proiectul.

Proiectul de lege se află în dezbatere la Senat. Camera Deputaţilor este for decizional.

Etichete: amendă, parcare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE