Amenzi de până la 5.000 de lei pentru nesemnalizarea lucrărilor făcute pe carosabil sau pe trotuareOperatorii de servicii publice vor primi amenzi de până la 5.000 de lei dacă nu semnalizează cu indicatoare şi cu panouri cu lămpi cu lumină galbenă lucrările pe care le fac pe carosabil sau pe trotuare, potrivit unui proiect de hotărâre arobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Amenzi pentru nesemnalizarea lucrarilore
Amenzi pentru nesemnalizarea lucrarilore

Proiectul aprobat de consilierii generali vizează modificarea unei hotărâri a CGMB din 2009 privind aprobarea Brevetului Verde pentru execuţia lucrărilor de construcţii în Bucureşti.

"Avem, din nefericire, foarte multe accidente, unele dintre ele cu sfârşit tragic, din cauza unor lucrări pe carosabil sau pe trotuare, mai bine spus gropi care nu sunt semnalizate, iar pe timpul nopţii nu sunt vizibile. Am prevăzut, aşadar, o completare într-un proiect de hotărâre de Consiliu General a noţiunii de Brevet Verde, şi anume să instituim amenzi. Cred că este necesar să atragem atenţia că toate aceste gropi trebuie presemnalizate, astfel încât să nu mai existe accidente sau să nu existe un disconfort faţă de cetăţeni", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Astfel, cei care execută lucrări de intervenţie pe carosabil sau pe trotuare vor fi obligaţi să semnalizeze corespunzător, cu indicatoare şi cu panouri cu lămpi cu lumină galbenă.

Pentru nerespectarea Brevetului Verde, amenzile în cazul persoanelor fizice vor fi între 500 şi 3.000 de lei, iar pentru cele juridice între 1.500 şi 5.000 de lei.

Etichete: amenzi, CGMB, lucrări, nesemnalizare lucrari

0/2 COMENTARII
Fox
19 mai 09:36
+0
VOTURI
-0
Asa este, nu este nicio noutate aceasta lege. Cel mult au marit amenzile. Ideea era insa sa bage si astazi un articol despre "sefa"... sa se imprime in mintea votantului ca PSD-ista lucreaza pentru popor!!!
Amenda
18 mai 20:44
+0
VOTURI
-0
Credeam ca obligatia exista de mult. A revenit in prim-plan de cand cu accidentul motociclistului din escorta porc... pardon, marelui sef.
Iar acum vad ca din nou cineva se lauda ca va impune legea...

Legea nu se impune de catre Primaria X, ci de catre Politie. Ce face Gabytza Firea acum e doar campanie electorala.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE