AMENZI DURE pentru Antena 1 și Kanal D, date de CNAAntena 1 și Kanal D au fost amendate dur de CNA pentru depășirea timpului alocat publicității.

AMENZI DURE pentru Antena 1 si Kanal D, date de CNA
AMENZI DURE pentru Antena 1 și Kanal D, date de CNA
Foto: realitatea.net

 Kanal D a primit amendă maximă, de 200.000 de lei, în timp ce Antena 1 a fost sancționată cu 100.000 de lei.

Forul audiovizual a analizat în ședința de astăzi depășirile de publicitate în luna octombrie, monitorizate fiind principalele televiziuni românești. Potrivit legii, „Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice, durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date".

Potrivit monitorizării, Antena 1 a depășit de 129 de ori timpul alocat publiciății, cu un total de 3 ore și 56 de minute. Cea mai mare depășire într-un calup a fost de 4 minute și 10 secunde, informează paginademedia.ro.

Pe de altă parte, Kanal D a avut 149 de depășiri, care au totalizat 3 ore și 43 de minute. Cea mai mare depășire a fost de 2 minute și 8 secunde.

Celalte opt televiziuni monitorizate au avut depășiri mai mici, de la 1 secundă, până la 1 minut și 23 de secunde.

Propunerile de amendă au fost făcute de Monica Gubernat, membru CNA, care a ținut cont în individualizarea sancțiunii că postul Kanal D nu este la prima abatere și a mai fost amendat anul acesta pentru depășiri a timpului alocat publicității.

Etichete: amenzi, antena 1, CNA, kanal d

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE