Amenzi între 2.500 şi 4.000 de lei pentru şoferii care n-au cauciucuri de iarnăAmenzile pentru nefolosirea anvelopelor de iarna variaza intre 2.500 si 4.000 de lei.
Amenzile pentru nefolosirea anvelopelor de iarnă variază între 2.500 și 4.000 de lei.

Sancţiuni identice vor fi aplicate şi dacă maşinile nu au montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate când circulă pe drumuri acoperite cu polei sau gheaţă. Aşa este prevăzut într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului elaborat de Ministerul Transporturilor.

De asemenea, dacă autovehiculul care nu are cauciucuri de iarnă blochează drumul, proprietarul va fi obligat să suporte costurile degajării.

În plus, dacă asigurarea de răspundere civilă nu acoperă în totalitate pagubele produse elementelor drumului, cum sunt parapeţii sau semnele de circulaţie, administratorul drumului îl va notifica pe vinovat că are obligaţia să plătească, în termen de 15 zile, partea de daună pentru care nu a acordat despăgubiri compania de asigurări.

Dacă şoferul nu are asigurare, va trebui să suporte integral costurile elementelor de drum degradate sau distruse.

Totodată, proiectul prevede că 10% din cuantumul amenzilor aplicate de Compania de Drumuri, Autoritatea Rutieră Română şi Registrul Auto Român să fie distribuit către bugetul de stat şi 90% către întreţinerea drumurilor. În prezent, întreaga sumă e vărsată la bugetul statului.

0/0 COMENTARII
B365.ro
05 nov 11:49
+0
VOTURI
-0

@sprite: asta e hiba proiectului. Nu se precizeaza.

sprite
05 nov 10:46
+0
VOTURI
-0

trebuie cumparate toate cele 4 cauciucuri sau ajung doar cele de pe fata?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE