Amenzi mai mari pentru şoferi de la 1 MAI. La cât ajunge valoarea punctului-amendăAmenzile rutiere vor creşte de la 1 mai cu 20%, odată cu majorarea salariul minim pe economie.

De la 1 mai cresc amenzile de circulatie
De la 1 mai cresc amenzile de circulaţie

Deoarece valoarea punctului-amendă este calculată în funcţie de salariul minim, respectiv 10% din acesta, se că va ajunge la 125 lei pentru un punct-amendă, de la 105 lei în prezent. De exemplu, depăşirea vitezei va fi sancţionată chiar şi cu 2.500 de lei, iar amenda pentru nepurtarea centurii de siguranţă va fi între 250 şi 375 de lei, sumă care se reduce la jumătate dacă este achitată în 48 de ore, potrivit ziarul ring.

Sancțiunile sunt stabilite de clase, în fucție de gravitatea faptelor și de pericolul social pe care acestea îl prezintă.

Astfel, manevre de schimbare a direcției de mers făcute fără respectarea obligației de semnalizare și nerespectarea semnificației culorii galbene a semaforului, se numără printre faptele sancționate cu amenzi din clasa I, cu 2 sau 3 puncte-amendă. 

Pentru nerespectarea semnificației indicatoarelor și marcajelor de obligare sau conducerea autovehiculelor fără a avea trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător de incendii, șoferul va fi sancționat cu amenzile din clasa a II-a, respectiv 4 sau 5 puncte-amendă.

Conducerea unui autovehicul cu un permis expirat sau circulația cu un autovehicul care are defecțiuni la sistemul de iluminare/avertizare sonoră ori când acestea lipsesc se sancționează cu amenzile din clasa a a III-a, însemnând de la 6 la 8 puncte-amendă.

Amenzile din clasa a IV-a, de la 9 la 20 de puncte-amendă se dau pentru fapte precum circularea cu vehicule al căror termen de valabilitate al inspecției tehnice periodice este expirat sau atunci când șoferii nu au anvelope de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Etichete: 1 Mai, amenzi mai mari, majorare salariu mediu, punct amenda, valoare punct amenda

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE