AMENZI pentru şoferii din Bucureşti care îşi expun maşinile la vânzare pe stradăBucureştenii care vor să îşi vândă maşinile şi le expun pe stradă, pentru a fi văzute de posibilii cumpărători, au început să fie amendaţi de poliţişti. Primele sancţiuni din acest an au fost aplicate deja pentru astfel de şoferi sau samsari de maşini, de poliţiştii Sectorului 6. 

AMENZI MULTIPLE pentru soferii din Bucuresti care isi expun masinile la vanzare pe strada (Foto primarie6.ro)
AMENZI MULTIPLE pentru şoferii din Bucureşti care îşi expun maşinile la vânzare pe stradă (Foto primarie6.ro)

Autorităţile locale spun că au luat măsura amendării persoanelor care îşi scot la vânzare maşinile pe domeniul public din cauză că acestea ocupă abuziv străzile şi trotuarele din Sectorul 6, încurcând atât circulaţia auto, cât şi pietonii. 

"Câtă vreme există atâtea mijloace moderne de vânzare prin internet şi avem spaţii speciale dedicate vânzării de maşini, târgurile de la colţul străzii sunt inacceptabile. Din cauza faptului că locurile de parcare sunt ocupate, şoferii care circulă zilnic au probleme, pietonii au probleme, oamenii sunt nemulţumiţi", a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Primele controale din acest an au fost efectuate ]n perioada 4 ianuarie-19 februarie 2016, în acest interval fiind depistate 42 de autovehicule care încălcau prevederile HCL 181/2013, 23 dintre acestea primind somaţii privind termenul de 24 ore pentru înlăturarea afişelor, însemnelor ori a altor înscrisuri de pe vehicul privind intenţia de vânzare a acestuia, precum şi menţiunea posibilităţii sancţionării proprietarului după expirarea termenului, anunţă administraţia locală. 

Totodată, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.500 lei pentru nerespectarea termenului de 24 ore.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 reaminteşte cetăţenilor că expunerea spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public/privat al Municipiului Bucureşti, aflat în administrarea Sectorului 6, în alte locuri decât cele permise (spaţii special amenajate, parcuri/târguri auto, showroom, precum şi în parcările de reşedinţă, deţinute de către proprietarii vehiculelor pe baza contractelor de închiriere valabile, încheiate cu ADPDU Sector 6), constituie contravenţie şi se sancţionează, potrivit HCL nr. 181/2013, cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.000 lei pentru persoane fizice/juridice.

O decizie similară a fost luată şi de Consiliul Local Sector 3, în urmă cu aproape doi ani. Detalii, aici. 

Această acţiune se va desfăşura permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea actelor normative stabilite de autoritatea locală a Sectorului 6.

Etichete: amendă, Bucureşti, masini de vanzare, sancţiuni, Sectorul 6

0/7 COMENTARII
gogu
27 feb 13:04
+0
VOTURI
-0
pai daca vrei sa vinzi masina inseamna ca faci o afacere ( obtii venituri ). daca cineva vrea sa-si puna o masa pe trotuar si sa vinda gogosi facute de el acasa ii trebuie aprobari peste aprobari. domeniul public nu poate fi ocupat oricum si de catre oricine. de asta o ducem asa de " bine ". sunt atit de multi " destepti " ca nu mai au loc oamenii normali de ei. vrei bani, plateste .
primarele
25 feb 07:41
+0
VOTURI
-0
Primarul Sectorului 6 - "Primarul care nu este" vrea sa ne amendeze si daca iesim din casa. In curand il vom amenda si noi. Mai sunt cateva luni. Poteras il asteapta!
HOntanu
24 feb 16:02
+0
VOTURI
-0
Parcarea de la Billa și trotuarul spre Piața Moghioroș sunt pline de astfel de mașini „vândute”.
sandman
24 feb 15:32
+0
VOTURI
-0
E ilegal daca masina e cu taxele la zi. Nu e nici o diferenta intre Poteras si Manescu. Porci amindoi.
costel
24 feb 14:16
+0
VOTURI
-0
Daca masinile sunt parcate regulamentar, conform codului rutier, nu au ce face.
Fiecare e liber sa-si lipeasca ce vrea pe geamul masinii proprii.
Ontanu
24 feb 13:59
+0
VOTURI
-0
Politia este a primariei. Si primaria nu a facut parcari. Deci mu o sa vezi amenzi pentru parcarea pe trotuar
Mihai
24 feb 11:08
+0
VOTURI
-0
Hmm, din pacate. Vreau sa citesc: AMENZI pentru şoferii din Bucureşti care sa parcheze pe trotuar

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h