Amenzi pentru bucureştenii din sectorul 1 care cresc animale la bloc. Cine riscă sancţiuni şi de ceBucureştenii care cresc animale de companie la bloc, iar acestea deranjează vecinii, vor fi sancţionaţi de Poliţia Locală. Amenzile sunt între 200 şi 2.500 de lei.

Amenzi pentru bucurestenii care cresc animale la bloc
Amenzi pentru bucureştenii care cresc animale la bloc
Foto: www.lumeanimalelor.ro

Potrivit unei decizii a Consiliului Local Sector 1, bucureştenii care au câini, pisici, papagali sau porumbei pe care îi cresc la bloc, deranjând astfel pe ceilalţi vecini din cauza zgomotelor sau a mizeriei produse vor fi amendaţi de Poliţia Locală.

"Constituie contravenţii săvârşirea de către persoanele fizice şi juridice, următoarele fapte, dacă nu au fost comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

a) Neluarea măsurilor corespunzătoare de către deţinătorii de animale (câini, pisici, animale economice etc.) în vederea eliminării disconfortului fizic sau psihic provocat colocatarilor sau vecinilor, prin numărul, agresivitatea sau zgomotele produse de animale sau prin lipsa de igienizare, concretizată prin neîndepărtarea mizeriei sau a mirosurilor neplăcute, provenite de la animale", se menţionează în Hotărârea Consiliului Local Sector 1.

Conform sursei citate, amendă riscă şi persoanele care lasă fără supraveghere pe domeniul public animalele de companie, precum şi cele care plimbă pe stradă fără lesă sau botniţă câini care, datorită agresivităţii manifestate, pot pune în pericol integritatea fizică a cetăţenilor.

De asemenea, riscă să fie sancţionaţi şi bucureştenii care ţin câini şi pisici la bloc, fără acordul scris al asociaţiilor de proprietari sau a celorlalţi colocatari.

De asemenea, constituie contravenţie şi hrănirea porumbeilor sau a altor păsări sălbatice în balcoane sau pe pervazul ferestrelor, dacă prin aceasta se afectează starea de curăţenie a imobilului sau a domeniului public, a decis Consiliul Local Sector 1.

AMENZILE pe care le riscă cei care cresc animale de companie la bloc sunt împărţite astfel:

- între 300 - 1.000 lei AMENDĂ pentru proprietarii de animale care fac zgomot ce deranjează vecinii ori fac mizerie la bloc. Aceeaşi sancţiune este valabilă şi pentru cei care cresc animale la bloc fără a avea documente care să ateste starea de sănătate a acestora. Tot între 300 şi 1.000 lei amendă pot primi bucureştenii din Sectorul 1 care plimbă pe stradă câinele agresiv, fără botniţă sau lesă

- între 1.000 şi 2.500 de lei AMENDĂ pentru proprietarii care lasă libere pe stradă animalele de companie neînsoţite, precum şi pentru cei care nu anunţă în scris asociaţia de proprietari că deţin un animal de companie

- între 200 - 1.000 de lei AMENDĂ pentru cei care cresc porumbei fără acordul asociaţiei de proprietari sau fac mizerie pe pervazul blocului.

Sursa: romaniatv.net

Etichete: amenzi, amenzi animale bloc, amenzi bucuresti, animale bloc

0/8 COMENTARII
www.maidanezii.blogspot.ro
03 Jul 01:09
+0
VOTURI
-0
SUNT TOTAL DE ACORD SI AMENZILE SA FIE FOARTE MARI . NU SUNT OBLIGAT SA-I SUPORT JAVRA VECINULUI ZOOFIL SI SCHIZOFRENICI SI SA ISI SATISFACA EL NEVOILE BOLNAVE
kaa
19 Jun 08:38
+0
VOTURI
-0
Kaen, sa-i pupi in cioc pe toti din Rromanik, "cilivizatule"!
Si vad ca si parintii tai trebuie amendati, ca nu te-au dresat sa nu-ti versi laturile pe aici...
Boby
17 Jun 16:06
+0
VOTURI
-0
cum poate sa te deranjeze un papagal ?
zzz
17 Jun 15:19
+0
VOTURI
-0
sunt curios cand te amendeaza pe tine cand iti faci gratar din carnea putrezita pe care ti-o permiti si imputi tot blocul!
Kaen
17 Jun 15:17
+0
VOTURI
-0
1.Corect, trebuie amendati proprietarii care nu strang dupa catei sau care nu-i dreseaza sa nu latre.
2. sunteti niste primitivi toti care urati cainii si animalele! Primitivi gretosi...va dau o veste sa va tai orgasmul din fasa, nu Asociatia de locatari unde sef e un pensionar fost tortionar si nici CL da legi pentru nr. de animale la bloc. Exista o lege nationala care permite animalele la bloc asa ca hartiile voastre sunt bune de hartie igienica ( + inca o lege europeana, salbaticilor).
3.Gradul de civilizatie al unui popor= cum se comporta cu animalele. Rromanik= gaura salbatica a europei! Primitivi, salbatici, needucati, neadaptati, ratati, saraci lipti pamantului! Merg toate atributele mana in mana!
4.Meritati falimentul pe care il primiti de la guvern, o tara ca asta doar in faliment poate sa fie! asa popor, asa tara!
5. Cand vorbiti de Europa civilizata stergeti-va la gura...in strainatate in blocuri 1 din 2 au animal de companie! VOrbesc de nativii de-acolo nu de blocurile de imigranti primitivi romani si bulgari pe unde mergeti voi.
Dan
17 Jun 07:02
+0
VOTURI
-0
Asa da !
Pe cind si in sectorul 6?
Si de ce nu la nivelul capitalei ?
Nicolae
17 Jun 06:25
+0
VOTURI
-0
Cate un pas o data. Bine ca se misca totusi ceva.

Sunt curios totusi cum vor da amenda pentru porumbei, ca aia mi s-au parut cei care fac cea mai mare murdarie, dar si cel mai greu de probat...
gabi
16 Jun 23:33
+0
VOTURI
-0
In sfirsit nene, bravo, mai seamana a tara occidentala si cu timpitii care te deranjeaza noaptea ,arsi cu amenzi ca lumea. pe cind?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE