Amenzi uriaşe pentru proprietarii de terenuri cu ambrozieÎncepe sezonul alergiilor şi cei care nu şi-au curăţat terenurile de ambrozie riscă amenzi de până la 20.000 lei. Alergia la ambrozie îi afectează peste 15‎ % dintre români, iar terenurile virane din Bucureşti şi din jurul capitalei sunt invadate de această plantă cu efect puternic alergen.

A inceput pedepsirea proprietarilor de terenuri pe care creste ambrozia, cea mai alergenica buruiana
A început pedepsirea proprietarilor de terenuri pe care creşte ambrozia, cea mai alergenică buruiană

 

Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia și normele pentru aplicarea acesteia obligă firmele și persoanele fizice care au terenuri să ia anual măsuri pentru eradicarea ambroziei. Firmele care nu iau anual măsuri pentru eradicarea acestei buruieni riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 20.000 de lei, în timp ce persoanele fizice riscă amenzi între 750 și 5.000 de lei.

Astfel, proprietarii de terenuri persoane juridice sunt obligați să ia măsuri, adică să cosească, să smulgă ori să erbicideze ambrozia, pentru ca aceasta să fie distrusă până pe 30 iunie.

Ca să verifice dacă au luat măsuri pentru combaterea ambroziei până pe 30 iunie, autoritățile vor desfășura două valuri de controale. Primele controale se fac în perioada 1 - 15 iulie, când autorităţile vor împărţi avertismente celor care n-au luat măsuri, însă al doilea val, care va fi în perioada 16 - 31 iulie, va aduce direct amenzi. Ba mai mult, în cazul în care vor fi semnalate focare de infestare cu ambrozie, autoritățile vor putea face controale suplimentare.

Alergia la ambrozie este sezonieră și constă în: strănut în salve, prurit nazal, ocular și faringian, obstrucție nazală, rinoree apoasă, secreții postnazale, înroșire a ochilor, tușe seacă, wheezing și dispnee în special dimineață și seară, urticarie.

Etichete: ambrozie, amenzi, anunt

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h