American stabilit în România, principalul suspect în cazul ameninţării cu bombă la şcolile din SUAUn tânăr american de 21 de ani care locuieşte de puțin timp în România este suspectat că a lansat ameninţarea cu bombă care a condus la închiderea a peste 1.000 de şcoli în oraşul american Los Angeles, dar bărbatul sugerează că a fost victima hackerilor, informează postul american CBS News.

American stabilit in Romania, principalul suspect in cazul amenintarii cu bomba la scolile din SUA
American stabilit în România, principalul suspect în cazul ameninţării cu bombă la şcolile din SUA

Vincent Canfield, un american în vârstă de 21 de ani originar din statul Maine care locuieşte de două săptămâni în România, susține că a primit o citaţie din partea autorităţilor în ancheta privind mailurile de ameninţare care vizau şcoli din oraşele americane Los Angeles şi New York. Din cauza ameninţărilor cu bombă, aproximativ 1.000 de şcoli au fost închise zilele trecute în districtul californian Los Angeles, scrie zf.ro. 

Tânărul american a precizat că a fost citat în anchetele declanşate de autorităţile din Los Angeles şi din New York, dar nu s-a prezentat încă la audieri. Suspectul susţine că mailurile au fost trimise prin IP-ul computerului său, sugerând că a fost victima unui atac informatic.

Ameninţările, care s-au dovedit a fi o farsă, au dus la închiderea a aproape 1.000 de şcoli la Los Angeles. Serverul administrat de tânărul american se află în Germania şi a fost închis între timp.

Tânărul a anunţat şi că s-a consultat cu un avocat care l-a reprezentat în trecut şi pe Edward Snowden.

Etichete: ameninţare, american, bombă, şcoli

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h