Amplă acţiune de salubrizare la corturile de romi, lângă un mall din Bucureşti. FOTODupă ce, în urmă cu zece zile, adăposturile improvizate de romi în apropierea mallului Plaza România fuseseră dezafectate, terenul din apropierea străzii Liniei a fost salubrizat din nou de echipele Primăriei Sectorului 6. 

Din dispoziţia primarului Rareş Mănescu, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, prin Serviciul Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare, a întreprins, la sfârşitul săptămânii trecute, o amplă acţiune de salubrizare a terenului din apropierea străzii Liniei, în zona Lujerului.

Inspectorii, împreună cu lucrători ai Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU) şi ai firmei de salubrizare Urban SA, au acţionat pentru curăţarea completă a zonei: cosit, greblat, toaletat, evacuat deşeuri. Totodată, au fost demolate adăposturile improvizate în care locuiau şapte familii de romi. O acţiune similară, constând în dezafectarea adăposturilor improvizate, a mai avut loc în urmă cu zece zile, însă ocupanţii se reinstalaseră între timp.

La final, camioanele Urban au transportat la groapa de gunoi peste 80 de tone de deşeuri.

"Strada Liniei reprezintă o zonă în care există constant probleme cu depozitarea ilegală a deşeurilor. Am dispus ca ADPDU Sector 6, URBAN SA şi inspectorii de mediu din cadrul DGPL Sector 6 să monitorizeze această zonă şi să intervină sistematic pentru igienizarea spaţiilor afectate. Focarele de infecţie au fost distruse, adăposturile improvizate au fost demolate, iar persoanele fără locuinţe au fost îndrumate către inspectorii serviciului de marginalizare socială din cadrul DGASPC Sector 6. De asemenea, am suplimentat echipajele de patrulă în zonă", a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Primăria Sectorului 6, prin serviciile abilitare din cadrul instituţei, a dezafectat pe data de 6 noiembrie 2013 patru adăposturi improvizate pe Strada Liniei (vis-a-vis de Plaza Romania). Detalii, aici. De asemenea, încă două zone din Sectorul 6 au fost vizate de către inspectorii primăriei. Astfel, de pe spaţiul verde de pe Strada 1 Mai nr. 49 şi de pe un teren viran din Bulevardul Ghencea nr. 45, au fost ridicate trei adăposturi improvizate. 

În perioada următoare, inspectorii de mediu şi poliţiştii locali vor continua monitorizarea acestei zone, pentru a evita reamenajarea de adăposturi şi depozitarea necontrolată de deşeuri.

La sfârşitul lunii septembrie 2013, 500 de saci de deşeuri au fost strânşi, în prima acţiune de ecologizare iniţiată de Primăria Sectorului 6 şi Let's Do It, Romania!, în urma protocolului de colaborare semnat de primarul Rareş Mănescu. Acţiunea a beneficiat de sprijinul a peste 200 de persoane, copii şi adulţi, care apreciază că un mediu curat reprezintă un mediu sănătos de creştere şi dezvoltare a întregii societăţi.

Principalele zone unde s-a intervenit în cadrul campaniei de ecologizare sunt: digul Lacului Lorii, insula de pe lac, Strada Liniei, pe întreaga lungime, Strada Dâmboviţei, Prelungirea Ghencea şi zona ANL Giuleşti, acestea fiind zonele cel mai des menţionate în sesizările cetăţenilor, informează administraţia publică într-un comunicat remis B365.RO. 

Pe lângă voluntarii asociaţiilor de profil şi ai unităţilor de învăţământ din Sectorul 6, la campania de curăţenie generală de atunci au contribuit şi angajaţii Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, lucrătorii URBAN S.A. 

Etichete: adaposturi improvizate, corturi romi, curatenie Sectorul 6, dezafectare locuinte improvizate, mall plaza romania, plaza mall, rareş mănescu, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE