ANAF a încheiat controalele la bogaţii României.2,5 mil lei,încasaţi de la o singură persoană fizicăAgenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a încheiat verificările la persoanele fizice cu averi mari. De la o singură persoană din grupul primilor 10 bogaţi ai României ANAF a încasat 2,5 milioane lei de la o persoană.

ANAF a incheiat controalele la bogatii Romaniei.2,5 mil lei,incasati de la o singura persoana fizica
ANAF a încheiat controalele la bogaţii României.2,5 mil lei,încasaţi de la o singură persoană fizică
Foto: monitorulcj.ro

Potrivit unui comunicat de presă remis B365.ro de ANAF, o persoană din grupul persoanelor fizice cu averi mari (PFAM) a achitat 2,5 milioane lei, reprezentând impozit pe venituri suplimentare nedeclarate și penalități de întârziere și dobânzi.

În acest an au fost finalizate verificãrile fiscale în cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM care este format din 336 persoane, asupra carora se fac analize si verificari privind riscurile fiscale si se aplica programe de conformare.

"Asa cum ANAF a informat in noiembrie 2015, in urma acestor verificări efectuate de Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice, în cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM, pentru veniturile din anul 2011, au fost identificate venituri nedeclarate de 86.948.321 lei.

Verificările fiscale prealabile documentare (VFPD), din cadrul programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari (PFAM -peste 20 milioane de euro/persoană), au fost declanșate efectiv în anul 2013.

În anul 2014 au fost declanșate verificări fiscale la persoanele fizice pentru care s-a constatat cu ocazia VFPD îndeplinirea condițiilor legale privind diferența semnificativă între veniturile estimate pe baza situației fiscale personale și cele declarate organelor fiscale.

Aceste verificări  au prezentat un grad ridicat de complexitate, generat de următoarele aspecte:
- au fost analizate operațiunile desfășurate prin peste 480 de conturi bancare (peste 100.000 de tranzacții) transmise de instituțiile de credit, în principal, pe format hârtie, fapt care a necesitat prelucrarea manuală a acestora
- au fost verificate operațiuni desfășurate de persoanele fizice cu peste 120 de societăți comerciale (peste 10.000 de operațiuni)

- au fost prelucrate informații privind deținerile patrimoniale primite de la peste 100 de autorități ale administrației publice locale (servicii de impozite și taxe locale)
- mare parte dintre activitățile și tranzacțiile verificate presupun analize complexe: activități investiționale diverse, tranzacții cu instrumente financiare pe piețele interne și internaționale, tranzacții disimulate sau artificiale, multiple operațiuni cu numerar, inclusiv de valori semnificative, pentru care au fost prezentate informații neclare, insuficiente sau contradictorii (aspect datorat reticenței contribuabililor de a furniza astfel de informații)", anunţă ANAF în comunicatul citat.

Etichete: averi mari, controale anaf, încasări

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE