ANAF a publicat lista firmelor mari care au DATORII: RCS&RDS şi Mercedes, printre datornici127 debitori, care au calitatea de „contribuabili mari”, au în total obligaţii fiscale restante în valoare de 3, 77 miliarde de lei, la 30 iunie 2016 şi neachitate până la data publicării listei, se arată într-un comunicat al ANAF, care ia în calcul doar contribuabilii cu datorii mai mari de 100.000 de lei.

ANAF a publicat lista firmelor mari care au DATORII
ANAF a publicat lista firmelor mari care au DATORII

Cea mai mare surpriză pe lista datornicilor este compania RCS&RDS, cel mai mare operator de comunicaţii fixe din România. Compania, care nu a mai apărut pe această listă până acum, are datorii de 12 milioane de lei, la bugetul de stat, necontestate, scrie economica.net.

Alexandrion Grup Romania este şi ea pe listă, cu datorii de 2,5 milioane de lei, tot necontestate.

Auchan România, operatorul lanţului de hypermarketuri cu acelaşi nume, apare şi ea pe listă, cu datorii de 23,86 milioane de lei. Auchan mai apăruse pe lista datornicilor cu trei luni în urmă, compania anunţând atunci că datoria vine dintr-o amendă a Consiliul Concurenţei.

Continental Automotive Systems SRL, parte a grupului german Continental, apare şi ea cu datorii de 1,14 milioane de lei, necontestate.

Firma care operează lanţul de farmacii Belladona apare pe listă cu datorii de aproape 292.000 de lei, iar un alt jucător de pe piaţa medicamentelor, Centrofarm, apare cu datorii de 203.000 lei. Sumele nu sunt contestate.

Mercedes Benz Leasing IFN apare şi ea pe listă, cu datorii de 485.000 de lei, necontestate

Tot o surpriză poate fi considerată şi firma Softronic SRL, cunsocută publicului pentru construcţia trenului electric Hyperion. Ea apare pe listă cu o datorie de 1,64 milioane de lei.

Schweighofer Holzindustrie apare cu datorii de 435.000 de lei, necontestate.

Energy Holding, cel mai vechi trader privat de energie electrică din România, apare şi el pe listă, cu o datorie de 223.000 de lei.

Cei mai mari datornici la bugetul de stat sunt deja cunoscuţi din apariţiile anterioare de pe listă. Oilfield Exploration Business Solutions (fosta Rompetrol SA) este cel mai mare datornic la bugetul de stat, cu 919 miliiane de lei (fosta creanţă Libia). Urmează Complexul Energetic Hunedoara, cu 192 de milioane de lei şi Televiziunea Română, cu 177 de milioane.

Etichete: ANAF, datorii anaf, lista datornici ANAF

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h