ANAF a pus patronii de restaurante pe jar: Ce s-a întâmplat cu pachetele de Revelion 2016Operațiunea "Revelion 2016" demarată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a dus la o dublare a numărului pachetelor fiscalizate de Revelion 2016. Chiar dacă evoluţia a fost foarte bună, au fost şi cazuri în care inspectorii ANAF au aplicat amenzi.

ANAF a pus patronii de restaurante pe jar: Ce s-a intamplat cu pachetele de Revelion 2016
ANAF a pus patronii de restaurante pe jar: Ce s-a întâmplat cu pachetele de Revelion 2016
Foto: alba24.ro

Rezultatele preliminare ale operațiunii "Revelion 2016" arată că, în unele cazuri, după anunțul ANAF privind demararea acestei acțiuni, sumele fiscalizate aferente pachetelor de Revelion vândute și înregistrate în contabilitate s-au dublat, potrivit unui comunicat de presă remis de ANAF.

În perioada 28-29 decembrie 2015, au fost desfăşurate primele acţiuni de verificare la un număr de 392 contribuabili, cu implicarea în medie zilnică a unui număr de 400 inspectori antifraudă.

Urmare acţiunilor respective au fost:

- aplicate 95 amenzi contravenţionale în valoare de 490.000 lei;

- confiscate sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 7.287 lei, din care:

- sume (numerar) în valoare de 4.610 lei;

- bunuri în valoare de 2.056 lei.

- s-a dispus suspendarea activităţii unui contribuabil pentru nedotare cu aparat de marcat electronic fiscal la salonul de evenimente care nu fusese nici declarat ca punct de lucru la organul fiscal competent şi a 2 contribuabili pentru deţinerea de băuturi alcoolice fărăr a fi marcate conform prevederilor legale.

Totodată, în vederea continuării verificărilor, pentru un număr de 9 contribuabili s-a solicitat prezența la sediul direcțiilor regionale antifraudă fiscală pentru clarificarea unor aspecte constatate cu ocazia controalelor antifraudă.

Etichete: actiune control ANAF, ANAF, control ANAF, Revelion 2016

0/2 COMENTARII
Nume*
23 May 07:07
+0
VOTURI
-0
That's really thnnikig at a high level
Cris
31 Dec 11:52
+0
VOTURI
-0
Faptul ca atat de putina lume in Romania e dispusa sa plateasca taxele corect indica doua lucruri: ori taxele sunt foarte mari si nu merita sa le platesti (ca nu te scoti) ori tara e condusa de escroci, si probabilitatea ca taxele tale sa ajunga in buzunarul acestora e foarte mare. Sa nu fie ambele...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h