ANAF: Amenzi și confiscări de două milioane de euro în cadrul operațiunii CristalÎntr-o singură săptămână de controale la centrele de en-gros, ANAF a aplicat amenzi în valoare de peste 7 milioane lei și a confiscat marfă de două milioane lei. Între en-gros -urile controlate s-au numărat și Dragonul Roșu, Doraly și Smart Expo Flora.

ANAF va face ZILNIC controale la Dragonul Rosu. Ce au descoperit inspectorii pana acum
ANAF va face ZILNIC controale la Dragonul Roşu. Ce au descoperit inspectorii până acum
Foto: realitatea.net

Iată comunicatul ANAF remis redacției B365.ro: "În prima săptămână (19-25.10) de la declanșarea Operațiunii "Cristal", Direcția Antifraudă Fiscală a desfășurat acțiuni de verificare și monitorizare în 21 de centre engros din toată țara.*

Sintetic, rezultatele se prezintă după cum urmează:

Număr contribuabili verificați
1.237
Valoare amenzi
7.037.905 lei
Confiscări (bunuri și sume numerar)
2.093.132 lei
Suspendări activitate pentru nedotare cu case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii de catering/restaurant în interiorul centrelor engros)
13
Interzicere activitate (a uneia dintre activitățile de comerț engros și endetail, în cazul celor care le desfășurau simultan, în mod nelegal)
123
Număr contribuabili invitați la sediu pentru continuare verificări amănunțite
170

Exemple confiscări bunuri:
- 78.800 kg legume-fructe
- 58.995 litri de băuturi alcoolice

Distribuție personal/parc auto în funcție de tipul activității:

A. Monitorizare intrări/ieșiri centre engros
- inspectori antifraudă: 340
- mijloace auto: 144
- mijloace transport marfă verificate: 583

B. Acțiuni de control
- inspectori antifraudă: 568
- mijloace auto: 110
- contribuabili verificați: 1.237

Precizări generale:

1. Controalele și monitorizările se desfășoară zilnic la toate cele 60 de centre engros, astfel încât în ziua în care un complex comercial nu este pe lista de verificări operative, inspectorii antifraudă vor desfășura activități de monitorizare a respectivului complex.

2. Atenționăm cumparătorii de mărfuri (clienții centrelor engros) să solicite și să se asigure că primesc și dețin , pentru mărfurile cumpărate, toate actele prevăzute de lege, facturi, chitanțe, avize, documente transport, bonuri fiscale după caz, pentru că acțiunile ANAF de control și monitorizare se extind pe întreg traseul bunurilor ce pleacă din centrele engros, până la consumatorul final, inspectorii verificând toate verigile lanțurilor de comercializare.

3. Inspectorii antifraudă operează analize de risc cu privire la comercianți, dar și legate de clienții acestora, în funcție de informațiile rezultate din monitorizarea achizițiilor intracomunitare și a importurilor de bunuri

*pe lista celor 15 centre engros alese pentru prima serie de verificări au mai fost adăugate încă 6 astfel de complexuri comerciale pe măsura disponibilizării capacității de control, dar și ca urmare a verificărilor lanțurilor de tranzacționare. Cele 6 centre adăugate pe această listă sunt:
- Grand Siraj (Iași)
- Sucpi (Craiova)
- Redexpo (Ploiești)
- Complex Comercial Transilvania (Tg Mureș)
- Piața agroalimentară Stupini (Brașov)
- Târgul Municipal (Craiova)

"

Etichete: amenzi, ANAF

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE