ANAF începe CONTROALELE la proprietarii care obţin venituri din chiriiAgenția Națională de Administrare Fiscală începe verificarea mai amănunțită a contractelor de închiriere, printr-o campanie de informare a proprietarilor de locuințe, urmată de acțiuni de control și sancțiuni unde se constată nereguli, a declarat președintele ANAF, Dragoș Doroș.

ANAF incepe CONTROALELE la proprietarii care obtin venituri din chirii
ANAF începe CONTROALELE la proprietarii care obţin venituri din chirii

"În cazul chiriilor, primul pas este că am pus la punct o campanie de informare și vrem să pornim prin a discuta cu administratori de bloc, în blocurile mai mari unde știm că exist zone sensibile, să informăm proprietarii. Până la urmă, dacă vrem conformare voluntară din partea proprietarilor care închiriază, primul pas este să îi informăm și să știe la ce să se aștepte în caz că nu declară. Pasul doi este să mergem în control și să îi sancționăm", a explicat Doroș, potrivit Agerpres.

El a precizat că încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice "este un fenomen" observat la ANAF.

Președintele Fiscului a menționat, însă, că și până acum proprietarii care închiriază erau verificați, însă această activitate nu era prioritară pentru ANAF.

"Noi nu putem să spunem că nu controlăm proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. În momentul acesta, proprietarii care obțin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control", a adăugat Doroș.

Etichete: ANAF, chirii Bucureşti, controale anaf, venituri chirii

0/1 COMENTARII
Cris
30 Sep 08:57
+0
VOTURI
-0
M-ai bine s-ar apuca ANAF, decat sa umble dupa rupti in cour, sa incaseze bani de la marile firme de stat care nu platesc un leu la buget. La blocuri nu va fi nimeni dispus sa plateasca, vor gasi numai usi inchise.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE