ANAF simplifică Declaraţia 088 în continuarea procesului de debirocratizareAgenţia Naţională de Administrare Fiscală continuă procesul de debirocratizare şi propune o noua Declaraţie 088 simplificată prin numărul mai mic de întrebări, scutirea deţinătorilor codului de TVA de obligaţia redepunerii declaraţiei şi eliminarea unor formalităţi inutile.

ANAF
ANAF

La debirocratizarea procesului contribuie eliminarea obligaţiei depunerii cazierul fiscal şi apostilării diplomelor de studii, încadrarea veniturilor administratorilor în categorii generice fără precizarea sumelor şi simplificarea declarării situaţiilor de insolvenţă. ANAF a iniţiat aceste modificări în urma dialogului cu reprezentanţii mediului de afaceri şi după ce a identificat soluţii pentru corelarea unor seturi de date deja stocate în bazele de date interne, scrie Mediafax.

Pe lângă obiectivele majore de creştere a conformării voluntare şi de combatere a evaziunii fiscale, ANAF urmăreşte şi asigurarea unui program de cooperare şi consultare cu mediul de afaceri în vederea identificării problemelor şi stabilirii în comun a unor soluţii care să permită eficientizarea activităţii administrative. În acest context, urmare a analizării efectelor şi influenţelor aplicării procedurii de evaluare a intenţiei şi a capacităţii persoanelor impozabile de a desfăşura activităţi economice în sfera TVA, precum şi analizei propunerilor venite din partea mediului de afaceri în legătură cu aceasta, a fost elaborat un proiect de ordin care modifică şi completează atât ordinul în vigoare, cât şi anexa – Declaraţia 088 – simplificată în raport cu cea existentă.

Etichete: ANAF, ANAF simplifică Declaraţia 088, birocratie, Declaraţia 088, proces de debirocratizare

0/1 COMENTARII
Cris
11 May 19:11
+0
VOTURI
-0
Deci, aceasta declaratie a fost inventata si propusa de niste imbecili si acum trebuie simplificata prin eliminarea unor rubrici, nu? Foarte taree...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE