ANAF va primi sfaturi de la IRSFiscul român va primi sfaturi din partea IRS (Internal Revenue Service, administratia fiscala a Statelor Unite) şi din partea Fondului Monetar Internaţional.

ANAF va primi sfaturi de la IRS
ANAF va primi sfaturi de la IRS
Foto: economica.net

Anunțul a fost făcut de ministrul de finanţe Anca Dragu, informează antena3.ro.

"Anul acesta vom avea, pentru ANAF, cateva misiuni de asistență tehnică, două din partea FMI și una din partea IRS. În aceste misiuni de asistență tehnică se vor discuta cele mai bune măsuri pe care să le ia Fiscul în acest an și anii următori...", a declarat Anca Dragu, ministrul de finanţe.

Fostul şef ANAF, Gelu Diaconu, propunea anul trecut ca întreg Fiscul să fie reorganizat după modelul IRS. Însă asistenţa tehnică pe care o vor oferi americanii nu va ajunge atât de departe, spune Anca Dragu. De fapt, pentru început nici nu vor fi discutate detalii concrete, ci chestiuni generale, cum ar fi poziţionarea Fiscului în economie.

Colaborări cu IRS au mai fost şi în anii trecuţi, iar o influenţă a americanilor deja se vede. Controalele fiscului sunt de la o vreme ceva mai alerte, însă patronii firmelor mici se plâng că toată atenţia este îndreptată asupra lor în vreme ce milionarii sunt iertaţi. Fiscul a început verificarea marilor averi, însă procesul este unul destul de greoi. În plus, procurorii au criticat ANAF-ul pentru întârzierea cu care recupereaza prejudiciile din dosarele penale.

Etichete: ANAF, Anca Dragu, irs

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE