Analizele medicale NU sunt obligatorii la înscrierea la școală și grădinițăȘcolile și grădinițele care cer analize medicale părinților care vor să își înscrie copiii NU o fac pentru că așa cere legea. Conform noii legislații, nu mai sunt necesare exudatul nazo-faringian si examenul coproparazitar.  

E oficial:Parintii nu mai au nevoie de analize medicale pentru inscrierea copiilor in noul an scolar
E oficial:Părinţii nu mai au nevoie de analize medicale pentru înscrierea copiilor în noul an şcolar
Foto: ordineazilei.ro

„Reamintim tuturor scolilor ca nu este necesara prezentarea analizelor, exudat sau orice alta analiza medicala, la inscriere, ci doar a unei adeverinte medicale pe care parintii o vor primi de la medicul de familie", a transmis Ministerul Sanatatii la solicitarea HotNews.

Potrivit Ministrului Educaţiei, în urma analizelor, unii părinţi le dădeau micuţilor antibiotice pentru streptococi care nu le afectau sănătatea. Făcând abuz de antibiotice, părinţii scădeau practic imunitatea copiilor. "La exudatul nazal, de multe ori erau evidenţiaţi streptococi care se regăseau în mod natural, care nu periclitau nicidecum sănătatea elevului sau a colegilor cu care intra în contact, dar mulţi părinţi, din exces de zel, treceau copiii prin antibiotice, determinând, practic, scăderea imunităţii şi afectând, oarecum, starea de sănătate a populaţiei. La aceste lucruri s-a renunţat. Modelele de adeverinţă medicală - în care se trece istoricul medical al copilului - şi de certificat epidemiologic - acel document care atestă starea de sănătate a copilului, punctual la acest moment pentru a intra în colectivitate - sunt publicate prin acest ordin de ministru comun în Monitorul Oficial. Tot astăzi vor pleca, spre toate inspectoratele, note de informare pentru a ajunge în toate cele 7.000 de şcoli din România aceste prevederi, pentru că în foarte multe şcoli s-a facut exces de zel şi s-au cerut lucruri care nu sunt necesare. Toate aceste lucruri sunt reglementate prin ordinul de ministru. Singurii care vor avea, admit, mai mult de lucru, vor fi medicii, care vor trebui să completeze mai multe date în adeverinţa medicală, pentru că e vorba de istoricul medical al copilului. E important să avem aceste situaţii, dar elevii şi părinţii vor scuti timp şi bani. În asta constă simplificarea şi diferenţa faţă de reglementările anterioare apariţiei acestui ordin de ministru al Sănătăţii şi al Educaţiei", a spus Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă dedicată implementării programului eCatalog (program-pilot la nivel naţional) în şcolile din Sectorul 3. 

Etichete: an şcolar, analize, grădiniţă, înscriere, şcoală

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE