Anamaria Nedelcu, românca acuzată în Canada că şi-a răpit copilul, eliberată din ARESTInstanţa supremă a decis, joi seara, să o elibereze pe Anamaria Nedelcu, femeia acuzată în Canada că şi-a răpit copilul, după ce atât ea, cât şi procurorii au cerut punerea în libertate.

Ana Maria Nedelcu
Ana Maria Nedelcu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să admită contestaţiile făcute de procurori şi de Nedelcu Ana Maria şi a anunţat că "desfiinţează încheierea şi revocă măsura arestării preventive în vederea extrădării, dispune punerea de îndată în libertate".

Anamaria Nedelcu a fost arestată după ce autorităţile din Canada au cerut extrădarea ei, fiind acuzată de răpire internaţională de minori şi încălcare a ordinului de custodie pentru că în anul 2014 a decis să plece din Canada alături de unul dintre copii săi minori, deşi pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui, conform mediafax.

Potrivit articolului 43 din legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, "după identificare, procurorul general competent sesizează de îndată Curtea de Apel competentă, pentru a aprecia asupra luării măsurii arestării provizorii în vederea extrădării a persoanei extrădabile şi continuarea procedurii judiciare de soluţionare a cererii de extrădare". Cererea de extrădare ar fi trebuit să se judece joi însă magistraţii au amânat pentru 25 aprilie dezbaterile pentru că dosarul se afla la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde s-a judecat contestaţia la arestarea preventivă.

Anamaria Nedelcu a locuit în Canada până în 2014 când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deşi pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui. După plecare, tatăl copilului a făcut plângere penală iar acum femeia este urmărită penal pentru răpire şi încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat că magistratul care a dispus arestarea nu a încălcat legea.

Nu aş vrea să fac comentarii cu privire la decizia unui judecător independent. Sigur, este aşa cum aţi remarcat, deloc uzual dar nu este ceva care nu e permis de lege", a declarat Raluca Prună.

Etichete: Anamaria Nedelcu, Anamaria Nedelcu canada, Anamaria Nedelcu eliberare arest, Anamaria Nedelcu scapa de arest

0/1 COMENTARII
Cris
22 Apr 04:43
+0
VOTURI
-0
De eliberat, au eliberat-o, dar vor trebui s-o extradeze in Canada iar acolo va infunda Puscaria, o sa vedeti...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE