Câinele găsit mort în apropierea zonei în care a fost atacat Ionuț NU e câine de luptăCadavrul unui câine a fost găsit în Parcul Tei și două echipe de criminaliști de la Poliția Capitalei au făcut cercetări la fața locului. Kuki Bărbuceanu, şeful Vier Pfoten România a declarat că este vorba de un câine de luptă, însă cercetările arată că era un maidanez.

Conform primelor informații, rezultate în urma expertizei efectuate de medicii veterinari, câinele găsit mort este de fapt un câine maidanez, nu un Pitbull, informează Agerpres, citând surse judiciare. Cadavrul animalului a fost dus la analize, iar necropsia a fost realizată de experții de la Facultatea de Medicină Veterinară.

Cadavrul câinelui a fost găsit în apropierea zonei unde a fost sfâșiat de câini Ionuț Anghel. Cadavrul se afla la o distanță de 600-700 de metri de Parcul Tei, pe o proprietate publică, a precizat Cristian Lemnaru, director ADP Sector 2. În Parcul Tei nu au avut loc niciodată lupte de câini, a mai declarat reprezentantul Primăriei.

Criminaliștii cercetează implicarea câinelui în uciderea copilului.

În  acea zonă, patronul unui restaurant ar creste caini pentru lupta, conform România TV. "În zonă se desfășoară lupte de câini. În lacul Tei au fost găsite cadavre arse de câini de lupta", a declarat Kuki Bărbuceanu, director de programe al Fundației Vier Pfoten.

Câinele, despre care inițial se credea că este de luptă, a fost găsit mort, zăcând pe malul lacului Tei. Veterinarii sosiţi la faţa locului au spus că animalul e decedat de aproximativ trei săptămâni, exact perioada în care a pierit şi copilul.

Reprezentanţii restaurantului nu recunosc că ar deţine vreun câine. "Este o aberaţie. Am avut doi câni, dar au fost otrăviţi", a declarat Mirela Matruşu, managerul localului, pentru click.ro. Întrebată când s-a întâmplat acest lucru, femeia s-a fâstâcit, iar la insistenţele noastre a spus cu jumătate de gură că "acum patru-cinci luni", dar că nu ştie ce rasă erau. 

Kuki Bărbuceanu, şeful Vier Pfoten România, auzise şi el de cadavrul misterios. "Este un pitbull. Se vede că a fost folosit în lupte. Este mort de aproximativ trei săptămâni. Ceea ce este foarte ciudat. Tot atunci a pierit şi copilul. Vreau să-l iau ca să-l analizez, deşi nu ştiu dacă se mai poate face ceva pentru că e în stare de putrefacţie", a explicat veterinarul, în timp ce-l examina.

Razvan Bancescu, coordonatorul ASPA, a declarat pentru ProTV ca este vorba cel mai probabil de o inscenare. "Am luat la picior toata zona, n-am gasit nici urma de caine de lupta. Cel mai probabil a fost pus acolo de ONG-uri pentru ca se castiga bine din cainii maidanezi".

Etichete: cadavru caine de lupta, copil omorat de caini, ionut anghel, parcul tei

0/4 COMENTARII
vlad
24 sep 10:32
+0
VOTURI
-0
Incredibil cat s-a putut minti in cazul asta. Oameni disperati sa primeasca in continuare sumele alea uriase pentru niste sterilizari pe care nu stie nimeni daca chiar le fac si cum le fac. Era maidanez :))
@ Andrei Andrei Andrei
23 sep 13:42
+0
VOTURI
-0
Nu stiu nimic despre Kuki Barbuceanu ala, dar nici exprimarea ta nu-ti face cinste.
Cu ce drept te iei de numele aluia? Ai auzit de porecle? Daca-l chema Constantin era mai bine? Ii respectai opinia mai mult? Si ce-i gresit in "a-l analiza"? Ar fi trebuit, probabil, "sa-i faca autopsia"?
Apropo, "eutanasia" este "moartea la cerere". Imi poti arata un caine care cere sa fie omorat?
Andrei
23 sep 13:34
+0
VOTURI
-0
"Vreau să-l iau ca să-l analizez" - exprimare de combinator de cartier. Ca sa nu mai zic de numele de maidanez. Astia sunt ong-istii.
vlad
23 sep 13:15
+0
VOTURI
-0
Mda, cum naiba au facut politistii ancheta in zona aia??? Oricum, ma repet, nu schimba cu nimic situatia. Maidanezii trebuie luati de pe strazi!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE