ANCHETA în cazul bebeluşilor: Se recoltează probe de portocale. Rezultatele vor fi gata luniANSVSA a decis recoltarea unor probe de portocale, după ce părinţii bebeluşilor infestaţi cu o bacterie periculoasă, au afirmat că se tem că aceste fructe ar fi putut fi sursa infecţiei. Probele vor fi analizate de Laboratorul Naţional de Referinţă, rezultatele urmând a fi gata la începutul săptămânii viitoare. Patru copii se află în continuare internaţi la secţia de Nefrologie, iar cinci la Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului "Marie Curie" din Bucureşti.

CONTROALE in supermarket-uri, dupa cazul bebelusilor imbolnaviti in Arges (Foto zf.ro)
CONTROALE în supermarket-uri, după cazul bebeluşilor îmbolnăviţi în Argeş (Foto zf.ro)

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Arges a demarat, sambata dimineata, controale in supermarketuri, dupa ce mai multi bebelusi au ajuns la spital in stare grava in Arges, ulterior fiind transferati la Bucuresti, la Spitalul "Marie Curie".

 

Unele mame au declarat ca ar fi dat copiilor portocale, pe care le-au cumparat dintr-un lant de supermarket-uri. Andrei Butaru, presedinte al ANSVSA, a declarat sambata ca se fac controale intr-un lant de magazine din Pitesti, scrie realitatea.net.

 

Preşedintele ANSVSA a precizat pentru Realitatea TV că probele recoltate din Argeş vor ajunge la Bucureşti în cursul acestei zile, iar că rezultate vor fi gata cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

 

"Încă nu au ajuns probele la Bucureşti; colegii din Argeş acum recoltează probele de portocale. Estimăm ca în jurul orei 13.00 să ajungă la Laboratorul Naţional de Referinţă de la Bucureşti. Am stabilit să avem azi echipe de lucru la laborator. Maxim luni după-amiază sau marţi dimineaţa vom avea rezultatele analizelor", a explicat acesta.

 

Radu Tăbăcaru, medic la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie", a anunţat sâmbătă dimineaţă că pentru unul dintre copiii internaţi s-a renunţat la dializă, starea acestui îmbunătăţindu-se uşor. În continuare, patru copii se află la secţia de Nefrologie, iar cinci - la Terapie Intensivă, 

 

Întrebat care ar putea fi sursa infecţiei, medicul a precizat că "e posibil orice": "Nu trebuie să ajungem la o stare de isterie generală - că e de la portocale, că e de la lapte, şi nimeni nu mai mănânce portocale şi să nu mai bea lapte. Nu e normal să fie aşa. Trebuie să aşteptăm cu răbdare şi fără emoţii foarte mari rezultatele colegilor care se ocupă de analiza epidemiologică".

 

Etichete: bebelusi bacterie, controale supermarket portocale, e coli, Marie Curie, portocoale

0/1 COMENTARII
Cris
13 Feb 19:58
+0
VOTURI
-0
Portocalele ar trebui fierte minim o ora inainte de a fi consumate....

Poate isi dau si autoritatile seama ca hipermarketurile au ajuns adevarate masinarii de falsificat alimente, ca majoritatea fructelor si legumelor sunt vechi si date cu tot felul de prafuri sa reziste cat mai mult in raft. Romania a ajuns lada de gunoi a Europei, unde ajung tot felul de fructe si legume care nu se mai vand in alte parti. Sunt impachetate si aduse in Bangladeshul Europei... ca aici poporul cumpara tot.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE