Anchetă în cazul elevului agresat într-o şcoală din CapitalăAncheta in cazul elevului agresat intr-o scoala din Capitala (Foto: adevarul.ro)
Anchetă în cazul elevului agresat într-o școală din Capitală (Foto: adevarul.ro)

Șefii Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti au ajuns, vineri dimineaţă, la Școala nr. 193 din Capitală, după ce un elev de clasa a VI-a a fost strâns de gât de un coleg şi a făcut atac de panică. În urma atacului de panică, băiatul a leşinat.

Reprezentanţii ISMB au cerut conducerii şcolii să demareze o anchetă pentru a afla care au fost cauzele care au dus la acest incident, dar şi de ce nimeni nu a intervenit pentru a-i separa pe cei doi elevi.

”Am stat de vorbă  cu copiii din clasă, cu conducerea şcolii şi părintele elevului. În momentul de faţă, elevul este internat la spital şi se află în stare stabilă. Consiliul profesoral s-a întrunit de urgenţă. S-au stabilit câteva sancţiuni. Am discutat cu elevul care l-a lovit pe colegul său, e un copil normal, dar a avut această ieşire. El a regretat, a spus că din joacă a făcut acest lucru. Sunt unele antecedente. Consiliul profesoral a decis scăderea drastică a notei la purtare. Am contactat Consiliul Local al Sectorului 6, am decis ca în şcoală să fie instalate pe loc camere de monitorizare video, iar monitorul să fie amplasat în biroul directorei. Elevii nu erau supravegheaţi de niciun profesor, dar pe hol erau elevii de serviciu. În momentul incidentului, în clasă erau aproximativ 13 - 14 elevi”, a declarat inspectorul şcolar Marian Banu.

Inspectoratul a decis să continue ancheta pentru a afla de ce conducerea şcolii a trimis o informare către ISMB atât de târziu şi de ce s-a întrunit consiliul profesoral atât de târziu.

Etichete: anchetă, Bucureşti, Capitală, elev, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE