Anchetă în derulare, după ce Alstom a depistat probleme la trenurile noi de metrou produse de CAFAlstom, firma care asigură mentenanţa trenurilor Metrorex, a depistat că trei perne de aer ale trenurilor CAF sunt stricate. Inginerii spaniolilor de la CAF şi-au asumat problema şi au remediat stricăciunile. În prezent, CAF şi Metrorex derulează o anchetă comună pentru a vedea câte dintre cele 16 trenuri noi prezintă această problemă.

Ancheta in derulare, dupa ce Alstom a depistat probleme la trenurile noi de metrou produse de CAF
Anchetă în derulare, după ce Alstom a depistat probleme la trenurile noi de metrou produse de CAF
Foto: forum.ro-trans.net

Trenurile CAF au probleme cu suspensiile, mai multe perne de aer fiind înlocuite pentru a nu periclita siguranţa călătorilor. Alstom a depistat că trei din cele 384 de perne de aer ale trenurilor CAF sunt defecte, scrie Economica.net.

Potrivit sursei citate, într-un comunicat publicat recent, oficialii Metrorex precizează că problema atribuită trenurilor CAF este una izolată, nu „endemică", şi că a fost deja rezolvată, fiind descoperită de Alstom.

Spaniolii de la CAF au precizat că, potrivit contractului pe care îl au cu Metrorex, firma produce şi livrează material rulant către Regia de stat şi, totodată, asigură garanţia trenurilor sale. „În cazul unor defecţiuni sau probleme tehnice care sunt atribuite garniturilor CAF pe durata termenului de garanţie, firma spaniolă s-a angajat să repare sau sa înlocuiască acele piese", spun reprezentanţii spaniolilor. Ceea ce au şi făcut.

Cele 3 perne de aer stricate, dintr-un total de 384, au fost înlocuite de inginerii CAF. Aici, reprezentanţii spaniolilor au ţinut să adauge că „firma CAF nu are obligaţia să intervină în cazul în care defecţiunile sunt produse din cauze externe sau ca urmare a unei mentenanţe deficitare". Din moment ce inginerii CAF au remediat problema, se înţelege că spaniolii şi-o asumă şi au înţeles că este în sarcina lor să o şi rezolve.

Metrorex a plătit 97 de milioane de euro fără TVA spaniolilor CAF şi a mai cumpărat anul trecut alte opt trenuri de la spanioli.

O altă licitaţie pentru cumpărarea a 51 de trenuri pentru Magistrala 5 de Metrou Drumul Taberei-Pantelimon, câştigată tot de CAF, a fost supendată de DNA pentru suspiciuni de corupţie în acordarea contractului.

Mai mult pe Economica.net.

Etichete: Alstom, Metrorex, trenuri CAF, trenuri noi metrou, trenuri noi metrou bucurești

0/1 COMENTARII
pasagerul
13 oct 08:02
+0
VOTURI
-0
Ierea mai bune alea vechile bre, ca venea mai repede. Nu ca astea noile da le astepti ca pa rata de cucuiata. Am zis!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE