ANCHETĂ la Liceul "Nichita Stănescu". De ce li s-a interzis elevilor să sune la 112Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a deschis o anchetă la Liceul Teoretic "Nichita Stănescu", după ce elevilor li s-a interzis să sune, în caz de urgenţă, la numărul unic 112. Conducerea şcolii a decis, în schimb, ca, în astfel de situaţii, să se solicite ambulanţă de la Puls, firmă a cărei activitate este în prezent suspendată după tragedia de pe stadionul Dinamo. Reprezentanţii şcolii spun că s-a luat această măsură din cauza abuzurilor comise de elevi de a suna la 112.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a început, luni, o cercetare la Liceul Teoretic "Nichita Stănescu", în urma deciziei conducerii şcolii ca, in cazul producerii unor situatii de urgenta privind siguranta elevilor, sa nu mai fie apelat serviciul unic de urgenta 112 si sa se solicite Ambulanta PULS.

Luni dimineaţă, inspectorii şcolari au venit la liceu pentru a afla de au fost lipite afişele respective.

În afişele respective se preciza: "Este interzis elevilor apelarea numarului de urgenta 112. In cazul unor situatii de urgenta, elevii vor instiinta personalul scolii, in vederea solicitarii Ambulantei Puls, la numarul...".

O profesoară i-a mustrat pe jurnaliştii interesaţi de ancheta inspectorilor, relatează stiri.tvr.ro: "Mi se pare o hărţuială care este gratuită, vorba directorului".

Conducerea şcolii a explicat că a ales sa pună acel anunţ întrucât elevii făceau abuzuri şi sunau fără motiv la 112.

Elevii spun însă altceva. "Nu s-au făcut abuzuri sau dacă s-au făcut, s-au luat măsuri drastice", spune un elev.

Conform procedurilor existente, în cazul unei urgenţe în rândul elevilor se impune apelarea obligatorie a numărului unic de urgenţă 112.

Activitatea serviciului de ambulanţă Puls a fost suspendată recent, în urma controlului efectuat după decesul fotbalistului Patrick Ekeng.

Etichete: 112, ambulanta PULS, ancheta Liceul Nichita Stănescu, Liceul Nichita Stănescu

0/1 COMENTARII
Proful Puls
16 mai 19:19
+0
VOTURI
-0
Chiar daca elevii faceau abuzuri sunand la 112 fara motiv, Politia e abilitata sa constate si, eventual, sa pedepseasca. Nu profesorii.
In schimb, interzicerea apelarii numarului 112 in cazul unor urgente este fapt penal.

Ce profesor va da cu subsemnatul pentru asa ceva?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE