ANCHETĂ la Muzeul Ţăranului din cauza reluării examenului pentru alegerea unui nou directorCercetători ai Muzeului Ţăranului Român (MŢR) fac publice disfuncţionalităţi de management ale instituţiei în contextul în care noul ministru al Culturii, Corina Şuteu, intenţionează să reia procesul de examinare şi alegere a unui nou director MŢR, deşi examenul recent i-a dat câştig de cauză lui Vintilă Mihăilescu.

ANCHETA la Muzeul Taranului din cauza reluarii examenului pentru alegerea unui nou director (Foto mihaelamatei.ro)
ANCHETĂ la Muzeul Ţăranului din cauza reluării examenului pentru alegerea unui nou director (Foto mihaelamatei.ro)

Mandatul directorului MŢR Virgil Niţulescu a expirat recent. În aceste condiţii a fost organizat un examen de ocupare a poziţiei manageriale. În ciuda evidenţelor, rezultatul examenului dând câştig de cauză profesorului Vintilă Mihăilescu, Ministrul Culturii, Corina Şuteu a anunţat refacerea demersurilor de ocupare a poziţiei manageriale.

În replică, directorul Niţulescu susţine că nu doreşte să comenteze. "Nu doresc să fac nici un comentariu. Este vorba despre 6 persoane din muzeu, nu despre "cercetătorii". Aceştia sînt mult mai mulţi şi, deşi au fost contactaţi, şi ei, şi muzeografii, şi şefii de secţii, şi şefii de birouri şi ceilalţi directori, nu au dorit să semneze scrisoarea. Discuţiile pe care le am cu colegii mei le am în Consiliul de Administraţie, în Consiliul Ştiinţific sau direct. Nu port discuţii în presă cu şase colegi din muzeu. Ancheta continuă."

Cercetători din cadrul instituţiei au întocmit un memoriu către Ministrul Culturii în care semnalează "serii de nereguli şi derapaje instituţionale" ale fostului director Virgil Niţulescu. Memoriul este menit să atragă atenţia că o continuitate chiar şi interimară a managementului actual va perpetua abuzurile, "activităţi fără avizul şi impotriva deciziei unanime a Consiliului de Administraţie şi consultarea Consiliului Ştiinţific". Detalii, pe Mediafax. 

Etichete: anchetă, cercetători, concurs director, director, MȚR, Muzeul Țăranului Român, virgil nitulescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h