ANCHETĂ la Vianu. Ministrul Educaţiei: "Este extrem de trist. Aşteptăm, sunt mai multe variante"Ministerul Educaţiei a început, luni, un control la Colegiul National de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, după ce un elev ar fi obţinut mărirea notei cu un punct târându-se în genunchi. Ministrul Educaţiei Adrian Curaj spune că "situaţia este "neclară" pentru că "sunt mai multe variante".

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj
Foto: romaniatv.net

Situaţia de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu" este neclară şi nu ar fi trebuit să ducă la abordări atât de "dure" faţă de liceu, de profesori şi de elevi, a declarat luni, într-un interviu pentru Mediafax, ministrul Educaţiei Adrian Curaj,

Situaţia de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" a ajuns în atenţia Ministerului Educaţiei după ce disputa s-a amplificat în mediul online, astfel încât la liceu au loc două anchete în paralel, una derulată de către Inspectoratul Şcolar şi celalată de către un corp de control trimis de Ministerul Educaţiei.

"Pentru mine este extrem de trist, liceul Vianu este unul dintre cele mai performante licee din România şi eu ţin foarte mult la prestigiul liceelor româneşti, aşa cum ţin mult la prestigiul universităţilor din România.

Atunci când am aflat, am discutat cu colegii mei şi am decis că este important să trimitem un control acolo, tocmai din dorinţa de a clarifica rapid situaţia, situaţie care să nu afecteze statutul profesorilor de la liceul Vianu, elevilor de la liceul Vianu şi liceului în sine.

CITEŞTE ŞI  Cealaltă față a scandalului de la Tudor Vianu: Ce spun elevii că s-a întâmplat cu adevărat

Deci, aşteptăm, pentru că sunt mai multe variante, vedem ce va constata Inspectoratul Şcolar General, ce va constata controlul pe care l-am trimis. Sunt convins că nu vom putea avea un răspuns imediat, pentru că elevii sunt în vacanţă. Trebuie să avem răbdare ca lucrurile să se clarifice foarte bine pentru că prestigiul se câştigă greu şi se pierde foarte uşor. Nu cred că este bine ca situaţii de genul acesta, neclare, să ducă la aşa abordări dure faţă de liceu, abordări dure faţă de profesor, abordări dure faţă de elev, pentru că e un lanţ întreg", a spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a arătat că este nevoie de un ghid de etică în şcolile din România: " Nu-mi place să-i spun un regulament, dar un ghid general de etică, care să pună în ansamblu lucrurile acolo şi să ridice toate subiectele posibile: elevul, părintele, profesorul şi instituţia."

CITEŞTE ŞI AUDIERI în cazul profesorului de la TUDOR VIANU: "Am rămas consternaţi. A fost doar o glumă"
 

Etichete: Adrian Curaj, colegiu Tudor Vianu, Tudor Vianu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE