ANCHETE epidemiologice în Argeş şi Bacău, unde doi copii au fost diagnosticaţi cu SHUDirecţiile de Sănătate Publică din Argeş şi Bacău au declanşat anchete epidemiologice, în urma apariţiei a două noi cazuri de copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic în aceste judeţe, informează Ministerul Sănătăţii (MS).

ANCHETE epidemiologice in Arges si Bacau, unde doi copii au fost diagnosticati cu SHU (Foto ziare.com)
ANCHETE epidemiologice în Argeş şi Bacău, unde doi copii au fost diagnosticaţi cu SHU (Foto ziare.com)

Cei doi copii care au fost diagnosticaţi în ultimele 24 de ore cu sindrom hemolitic uremic sunt o fetiţă din Argeş, în vârstă de un an şi opt luni, şi un băieţel din Bacău, în vârstă de un an şi două luni.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, băieţelul se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, nu este supus procedurilor de dializă peritoneală, dar are aplicat cateter.

Diagnosticul sindrom hemolitic uremic pentru fetiţa de un an şi opt luni din Piteşti, adusă vineri după-amiază de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, a fost confirmat, prin testele specifice, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, şeful Clinicii de Nefrologie a spitalului, prof. dr. Mihaela Bălgrădean.

"Este un caz grav, aşa cum au fost multe în iarnă", a explicat medicul.

În 12 aprilie, ultimul copil cu sindrom hemolitic uremic internat la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, o fetiţă de doi ani din Braşov, a fost externat. Din 29 ianuarie, la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti au fost transferaţi 18 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU.

Etichete: ANCHETE epidemiologice, Argeș, Bacău, copii diagnosticaţi cu SHU, sindrom hemolitic uremic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE