Andre Rieu, în lacrimi, la locul tragediei din Colectiv. FOTORenumitul artist Andre Rieu a venit la Bucureşti, sâmbătă, pentru a depune flori în memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv. El a fost emoţionat de destinul tragic al tinerilor care şi-au pierdut viaţa în acest club, având lacrimi în ochi, atunci când a făcut declaraţii în faţa jurnaliştilor.

Violonistul olandez Andre Rieu a ajuns în România, sâmbătă după-amiază, cu un avion privat, scrie libertatea.ro. El a mers la clubul Colectiv, unde a depus o coroană de flori în memoria victimelor incendiului din 30 octombrie. Timp de 30 de minute, André Rieu a stat între oameni, a îngenuncheat și s-a rugat împreună cu cei prezenţi în faţa clubului Colectiv.

Andre Rieu le-a spus jurnaliştilor că are amintiri frumoase din România şi că va compune o piesă în memoria victimelor din Colectiv. De asemenea, artistul a anunţat că va realiza un DVD cu imagini de la concertele sale din România, iar încasările din vânzarea DVD-urilor cu aceste imagini vor fi donate victimelor din Colectiv, potrivit Realitatea Tv. 

André Rieu a spus: "Dragii mei prieteni, de fiecare dată când am venit în țara voastră frumoasă s-a creat o legătură indestructibilă cu voi toți. Prin urmare, am fost profund șocat la auzul veștii tragice despre ceea ce s-a întâmplat în București. Simt durerea voastră în inimă și împărtășesc un profund regret. Condoleanțele mele se îndreaptă astăzi către românii care și-au pierdut viața și către familiile acestora, și doresc o recuperare rapidă pentru cei răniți."

În iulie 2015, André Rieu și a lui Johann Strauss Orchestra au susținut șapte concerte în Piața Constituției în fața unui public de mai mult de 85.000 de persoane. A fost prima dată când artistul a concertat în România. Profund impresionat de știrea dureroasă, André Rieu a decis ca toate profiturile aferente DVD-lui "André Rieu - Live în București", care va fi lansat la sfârșitul lunii noiembrie, să fie donate victimelor pentru a ajută răniții și a sprijini recuperarea lor.

"Poporul român ne-a întâmpinat pe mine și orchestra mea cu inima deosebit de caldă și deschisă. Ne exprimăm speranța, că acest lucru va conta și va oferi sprijin acolo unde este mai mare nevoie în aceste vremuri tulburi. ", a spus artistul.

Bilanțul provizoriu al persoanelor decedate după incendiul din Colectiv a ajuns la 39 de persoane. 7 oameni au murit în mai puţin de 12 ore: 5 în spitale din București (3 la Spitalul de Arși și câte unul la Universitar și Floreasca), alți doi, în Olanda, acolo unde 8 pacienți au fost trimiși cu un avion militar (unul dintre ei era bodyguardul clubului Colectiv, celălalt, o tânără de 20 de ani din Italia.

Un incendiu puternic a izbucnit, pe 30 octombrie, în jurul orei 22.30, în clubul Colectiv din Capitală. În urma acestui incendiu, până acum şi-au pierdut viaţa 39 de persoane şi alte aproximativ 180 de persoane au fost rănite, din care 135 au suferit grav.

Etichete: andre rieu, andre rieu bucuresti, incendiu club colectiv, incendiu colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE