Angajat al guvernului, concediat după ce a lipsit 24 de ani de la serviciuUn bărbat care lucra ca inginer executiv în cadrul departamentului Lucrărilor Publice Centrale din India a fost concediat abia după 24 de ani de absență de la locul de muncă.

Angajat al guvernului, concediat dupa ce a lipsit 24 de ani de la serviciu
Angajat al guvernului, concediat după ce a lipsit 24 de ani de la serviciu

AK Verma, care era angajat în cadrul departamentului Lucrărilor Publice Centrale din India, nu a mai ajuns la locul său de muncă din decembrie 1990, potrivit The Telegraph, citat de businessmagazin.ro.

Legea indiană face dificil pentru reprezentanţii instituţiilor de acolo să concedieze angajaţi fără motive care să implice abaterile penale. Totuşi, chiar şi în condiţiile în care locurile de muncă în cadrul instituţiilor statului sunt considerate a fi pe viaţă, A.K. Verma a fost în cele din urmă concediat.

"A solicitat prelungiri repetate ale concediului fără să fie sancţionat şi a ignorat cerinţele de a se întoarce la locul de muncă", au declarat reprezentanţii guvernului indian.

Chiar şi după ce a fost găsit vinovat în cadrul unei anchete referitoare la "absenţa voită de la datorie" în 1992, a fost nevoie de încă 22 ani şi de intervenţia unui ministru pentru a fi concediat. Legislaţia muncii din India este, potrivit Băncii Mondiale, cea mai restrictivă din lume şi face aproape imposibilă demiterea angajaţilor fără abateri penale.

Etichete: angajat, concediat, Guvern

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h