Angajaţii administraţiei publice locale intră, marţi, în GREVĂMarţi, 5 iulie, angajaţii administraţiei publice locale, membri de sindicat ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), intră în grevă de o oră la începutul programului de lucru, au anunţat luni sindicaliştii din FNSA. Dacă nu le vor fi rezolvate revendicările, vor intra din nou în grevă o zi întreagă - pe 12 iulie, iar din 19 iulie intră în grevă pe termen nelimitat.

Greva in administratia publica locala
Grevă în administraţia publică locală

Sindicaliştii din FNSA spun că personalul care lucrează în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70% prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

Majoritatea angajaţilor din primării şi consilii judeţene au venituri salariale brute apropiate ca valoare cu salariul minim brut pe economie: 1.250 lei de la 1 mai 2016.

Revendicările sindicaliştilor din administraţia publică locală:

- Acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă se elimină discriminările ca din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept, iar alţii nu.

- Acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.
- Majorarea salariilor de bază cu 25% pentru funcţionarii publici şi pentru personalul contractual din administraţia publică locală.
- Eliminarea în totalitate a Articolului 31 (4) din OUG nr. 20/2016.

Etichete: grevă, greva administratie publica locala, greva functionari publici, salarii administratie publica locala

0/2 COMENTARII
caine
05 iul 15:28
+0
VOTURI
-0
bai Cris,spui ca altii nu muncesc, dar tu toata ziua postezi.. esti pensionat pe caz de boala ?
Cris
05 iul 10:06
+0
VOTURI
-0
Adica nu mai joaca Solitaire dimineata, sau ce fac in ora aia libera? Ca de muncit oricum nu munceau.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE