Angajații care nu pot prezenta sau utiliza CARDUL DE SĂNĂTATE vor primi servicii medicaleAsiguraţii care nu pot utiliza sau prezenta cardul naţional de sănătate vor primi de servicii medicale, conform Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Cat va plati CNAS pentru mentenanta cardului de sanatate
Cât va plăti CNAS pentru mentenanța cardului de sănătate
Foto: evz.ro

CNAS a anunţat că au fost semnate două acte normative, Ordinul Ministrului Sănătăţii şi al Preşedintelui CNAS nr. 557/246/2015 şi Ordinul Preşedintelui CNAS nr.248/2015 care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, scrie realitatea.net.

Conform acestor acte normative, asiguraţii care nu pot prezenta sau utiliza cardul naţional de sănătate vor beneficia de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale începând cu data de 1 mai 2015.

Acest proiect are rolul de a gestiona şi transparentiza modul de utilizare a fondurilor din sistemul de sănătate, în beneficiul asiguraţilor. Prin implementarea acestui proiect, vom obţine ca rezultat utilizarea fondului constituit din contribuţia asiguraţilor doar pentru servicii reale de sănătate. Un sistem care se doreşte performant presupune reguli şi proceduri pe care toţi cei care fac parte sau interacţionează cu sistemul trebuie să le respecte.

CNAS îşi asumă responsabilitatea pentru proiectul cardului naţional de sănătate. Implementarea unui proiect la nivel naţional nu este un lucru uşor de realizat. CNAS a asigurat condiţiile legale şi tehnice pentru derularea lui, pe care furnizorii de servicii medicale au obligaţia legală să le respecte.

Încă de la finalul anului trecut, CNAS a recomandat asiguraţilor care au intrat în posesia cardului de sănătate să se prezinte cu el ori de câte ori solicită un serviciu medical, iar furnizorilor să înceapă să utilizeze cardul de sănătate şi cititoarele pentru a depista şi a rezolva orice problemă de funcţionare care apare.

Etichete: asigurați, card de sănătate, CNAS

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE