Angajaţii CFR, în grevă japoneză, de săptămâna viitoareSăptămâna viitoare, angajaţii CFR vor intra în grevă japoneză. Sindicaliştii avertizează însă că până atunci ar putea să se declanşeze conflicte spontane şi să se întrerupă lucrul.

Angajatii CFR, in greva japoneza, de saptamana viitoare
Angajaţii CFR, în grevă japoneză, de săptămâna viitoare
Foto: jurnalul.ro

Angajaţii CFR sunt nemulţumiţi de modul în care decurg negocierile cu Ministerul Transporturilor în ceea ce priveşte contractele colective de muncă. Angajaţii companiilor feroviare vor creşterea salariilor cu cel puţin 10%, acordarea de tichete de masă şi vouchere de vacanţă, începând de anul viitor, anunţă Digi24.

Angajaţii CFR vor intra în grevă în perioada 22-24 septembrie, dar liderii de sindicat avertizează că există oricând posibilitatea ca ceferiştii să declanşeze greve spontane, cu încetarea lucrului.

Sindicaliştii atrag atenţia că, în cazul în care cererile lor nu vor fi satisfăcute, vor declanşa greva generală începând din prima zi a lunii octombrie.

Etichete: CFR, grevă, grevă japoneză

0/1 COMENTARII
MOLICEANU
17 sep 19:23
+0
VOTURI
-0
"Conducerea organizatiilor sindicale reprezentative din domeniul feroviar - Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial, Federatia Mecanicilor de Locomotiva, Federatia "Drum de fier", Federatia Nationala Elcatel, Federatia Sindicatelor Ramurii Vagoane, Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari - ii acuza pe reprezentantii CN CFR, CFR Marfa si CFR Calatori ca tergiverseaza negocierile privind contractul colectiv si ameninta cu declansarea grevei generale.
In realitate este doar un santaj discret, dar cu tinta clara, la adresa conducerii Ministerului Transporturilor si a Guvernului pus la cale de liderii sindicali grupati in jurul controversatului Iulica Mantescu si mai nou a lui Mare Grigore, prin care liderii sindicalii de la calea ferata vor sa-si mentina privilegiile dobandite inca de pe vremea Ancai Boagiu, inclusiv de bonusul lunar de circa 4.000 de lei ca experţii în relaţii sociale, si, astfel, sa-si continue huzurul sindical decontat din bani publici.
Din 2011 şi până în prezent, liderii de sindicat de la calea ferată mimează negocierile cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor dar şi managerii companiilor CFR. În realitate, negocierile dintre boşşi sindicali de la cele trei companii - CFR SA, CFR Marfă şi CFR Călători - şi conducerile acestora vizează doar menţinerea privilegiilor pentru liderii sindicali, în timp ce sindicaliştii de rând se aleg doar cu promisiuni şi buzunare goale.
Astfel, de la 1 decembrie 2014, peste 70 de liderii sindicali, dintre care 30 de la CFR SA şi 28 de la CFR Călători, au devenit specialişti în relaţii sociale, postura din care au beneficia şi de o remuneraţie lunară la nivelul unui operator de exploatare comercială (gradul II) - între 2.500 şi 2.560 de lei -, sau la nivelul unui instructor sau mecanic-instructor (gradul I) - între 3.305 şi 3.365 de lei. În plus, toţi experţii în relaţii sociale au benenficiat gratuit din partea companiei CFR de un autotu

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE