Angajaţii CNADNR acuză: "Toate autostrăzile sunt șvaițer. A3 este cea mai mare ilegalitate"Angajaţii CNADNR lansează acuzaţii extrem de grave la adresa conducerii companiei. Ei spun că toate autostrăzile din România au mari defecte de construcţie, iar directorii CNADNR s-au făcut că nu văd acest lucru. Autostrada A3 București-Ploiești este cea mai mare ilegalitate care s-a întâmplat în România în ultimii 12 ani", a spus un fost şef al companiei. 

 ACUZATII GRAVE: "Toate autostrazile sunt svaiter. A3 este cea mai mare ilegalitate"
ACUZAŢII GRAVE: "Toate autostrăzile sunt șvaițer. A3 este cea mai mare ilegalitate"

Alin Goga, consilier juridic în cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), a declarat, luni, că toate autostrăzile din România sunt pline de gropi și au aceleași probleme pe care le-a avut și tronsonul Sibiu-Orăștie, care a fost demolat. Goga este și reprezentant al Grupului de inițiativă pentru restructurarea și reprofesionalizarea CNADNR, care, alături de Sindicatul Național Profesional al Drumarilor din România, a organizat o conferință de presă cu scopul de a demasca neregulile din activitatea companiei de drumuri.

"Toate autostrăzile sunt șvaițer, sunt ca Sibiu-Orăștie. Ne-am săturat să spunem tuturor miniștrilor și prim-miniștrilor de aceste probleme", a spus Goga, citat de Agerpres. El susține că acum nu mai pot fi executate nici măcar garanțiile.

"Există un raport al Direcției de calitate care arată că toate autostrăzile au mari probleme, au defecte majore de construcție. Deși le-am plătit, ele au avut probleme la recepție și nu au recepție finală. Azi nu mai putem executa nici garanțiile. Constructorii ne lasă acum ca pe proști, pentru că Narcis Neaga (fost director general al CNADNR — n. r.) și alți directori generali nu și-au făcut treaba, iar Homor (Cătălin Homor, actualul director al companiei — n. r.) nu face decât să-i acopere", a precizat Goga.

Ideea a fost susținută și de Mihai Bășulescu, fost șef al CNADNR: "Astăzi, niciun proiect de infrastructură nu putem să spunem că nu are probleme. În ceea ce privește Sibiu-Orăștie, nu avem nici azi din punct de vedere juridic lămurit contractul cu constructorul".

CITEŞTE ŞI SCANDAL LA CNADNR. Din 6000 de angajați, doar 189 sunt ingineri.Fostul şef are salariu de 20.000 lei 

În ceea ce privește autostrada A3 București-Ploiești, lucrările nu au fost finalizate nici până în prezent, deși șoferii circulă de câțiva ani pe acest tronson, a mai spus Bășulescu.

"Pe A3, de la kilometrul 6 centură, până la Ploiești, nici în ziua de azi lucrările nu au fost finalizate. Nici măcar nu există centru de întreținere, deși acest lucru era prevăzut în proiect. Această autostradă este cea mai mare ilegalitate care s-a întâmplat în România în ultimii 12 ani", a menționat Bășulescu.

La rândul său, Florin Dascălu, director de întreținere în cadrul companiei, a susținut că demolarea sectorului Sibiu-Orăștie a fost o greșeală, întrucât acel tronson ar fi putut fi consolidat și fără demolare.

"Este o greșeală să demolezi 200 de metri de autostradă ca să vezi ce e în corpul autostrăzii. Nimeni nu face așa ceva. Puteau fi făcute sondări pentru asta. Acel tronson putea foarte bine să fie consolidat, pentru că există soluții tehnice pentru asta", a susținut Dascălu.

Șoferii riscă accidente în orice moment pe autostrăzile din România, care au probleme

Șoferii riscă în orice moment să facă accidente pe autostrăzile din România, care sunt pline de gropi și au mari probleme, a mai spus fostul director general al CNADNR Mihai Bășulescu.

"Evident că, pentru șoferi, este periculos. Există riscul de accidente, există riscul să mergi cu mașina pe un drum perfect și să te trezești cu mașina în groapă", a susținut Bășulescu, întrebat de ziariști ce riscă șoferii din cauza infrastructurii proaste.

Reprezentanții Grupului de inițiativă pentru restructurarea și reprofesionalizarea CNADNR au cerut luni demisia ministrului Transporturilor, Dan Costescu, a secretarului de stat Marcel Boloș și a actualului șef al companiei de drumuri, Cătălin Homor, pentru situația dezastruoasă a sectorului, dar și din cauza neregulilor sesizate în cadrul CNADNR.

Etichete: autostrazi, autostrazi romania, CNADNR

0/2 COMENTARII
Matos Imobiliare
07 Apr 10:20
+0
VOTURI
-0
Nu suntem singurii, dar suntem cei mai buni, Matos Imobiliare Campina !!Prin noi vinzi, cumperi, inchiriezi iar ofertele voastre nu vor ramane in rama, deci ne poti suna la sigur 0727571981!!
Sau viziteaza-ne site-ul oficial!!!

http://matosimobiliare.ro/

In perioada 01.04-31.05, comisionul nostru este de doar 2,5%!! Grabeste-te ofertele "zboara" cat ai clipi!!
altul
05 Apr 09:59
+0
VOTURI
-0
Sa le darame pe toate! Scapam de probleme!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h