Angajaţii Poştei Române au încetat activitatea în Bucureşti şi în ţarăSindicaliștii din Poșta Română au încetat activitatea în mai multe puncte de lucru din București și din țară după ce negocierile cu reprezentanții companiei au eșuat miercuri seară, a declarat joi, pentru Agerpres, Ionel Oțelea, secretar general al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR).

Angajatii Postei Romane au incetat activitatea in Bucuresti si in tara
Angajaţii Poştei Române au încetat activitatea în Bucureşti şi în ţară

Activitatea este întreruptă în cel puțin 20 de mari oficii poștale din Capitală. De asemenea, Ionel Oțelea a precizat că sindicaliștii vor participa la eventuale negocieri cu reprezentanții conducerii companiei, în cazul în care vor fi invitați.

Sindicaliștii din Poșta Română au pichetat miercuri dimineață, începând cu ora 10:00, sediul central al companiei, nemulțumiți de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condiționează majorările salariale de concedieri. Ulterior în cursul zilei de miercuri aceștia au intrat la negocieri cu directorul companiei, Alexandru Petrescu.

În context, Petrescu a declarat miercuri seară, că negocierile avute miercuri cu sindicaliștii s-au desfășurat "într-o notă realistă" în raport cu capacitatea companiei de a susține creșteri salariale, iar acestora le-au fost prezentate "mai multe variante și ipoteze economice".

"Există un dialog intens între echipa de management și sindicate, iar negocierile pentru soluționarea cererilor avansate de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) sunt în curs. Discuțiile se desfășoară într-o notă realistă vizavi de capacitatea companiei de a susține creșteri salariale. În orice caz, principiul pe care îl propunem este că cei ce au salariile cele mai mici să poată primi cât mai mult din sumă identificată legal pentru a susține o creștere salarială, coroborat cu alte măsuri de optimizare și eficientizare a activității companiei", a precizat directorul general al Poștei Române.

În data de 27 septembrie, Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România a organizat o acțiune de protest solicitând majorarea salariului cu 200 de lei. Aceștia au amenințat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi soluționată. Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut însemna un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar.

Poșta Română, companie națională înființată conform Legii 31/1990, nefiind o instituție publică, este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI), în proporție de 75%, și Fondul Proprietatea (FP) în proporție de 25%.

Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.

Poșta Română rămâne compania cu cea mai mare cifră de afaceri din acest sector de activitate, dar și cel mai mare angajator din România, cu puțin peste 25.000 de angajați.

Etichete: angajati posta romana, oficii poştale, protest posta romana

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE