Angajaţii pot fi concediaţi şi prin e-mail, începând din săptămâna aceastaDecizia de concediere a unui angajat poate fi trimisă acestuia de către angajator și prin e-mail dacă această formă de comunicare este folosită între părți, conform unei decizii a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție. Hotărârea a apărut după ce un salariat și-a dat în judecată angajatorul, contestând că a fost concediat prin e-mail.

Angajatii pot fi concediati si prin e-mail, incepand din saptamana aceasta
Angajaţii pot fi concediaţi şi prin e-mail, începând din săptămâna aceasta

Codul Muncii prevede că decizia de concediere este comunicată salariatului în scris și trebuie să conțină în mod obligatoriu:

a) motivele care determină concedierea
b) durata preavizului
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorități (numai în cazul concedierilor colective)
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate și termenul în care salariații urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant

Sesizați în acest proces, judecătorii Înaltei Curți au decis că decizia de concediere individuală poate fi comunicată și prin poșta electronică, dar în condițiile în care salariatul a comunicat angajatorului aceste date de contact și există o uzanță a acestei forme de comunicare între părți, notează profit.ro.

Decizia astfel comunicată prin poșta electronică, în format PDF accesibil electronic, trebuie să respecte doar cerințele formale impuse de Codul Muncii, nu și pe cele impuse de Legea privind semnătura electronică.

Etichete: Codul Muncii, concediere, concediere prin e-mail

0/3 COMENTARII
David
13 Jan 20:25
+0
VOTURI
-0
Cris, pe tine cine te scoate odata din priza?
La angajare, angajatorul ti-a cerut niste date de contact. Una din ele este adresa de corespondenta fizica, alta poate fi adresa electronica. Cam cum e la facturile emise electronic. Furnizorul tau de internet iti poate trimite factura pe mail, in loc de posta conventionala, iar tu esti obligat s-o platesti in termen.
La fel si aici. Ai dat o adresa de mail la angajare, se considera ca angajatorul poate comunica cu tine astfel. Decizia de concediere poate fi trimisa pe mail DACA
1.- ai dat adresa angajatorului si
2.- comunicarea angajat-angajator se face uzual pe aceasta cale.

Nu e nicio forma de sclavagism electronic, nu e niciun cip. Daca erai concediat printr-o scrisoare recomandata, era o forma de sclavagism scriptic?
Taci cu fiara din capul tau cu tot, ca te-ai tampit dincolo de limitele legale!
Cris
13 Jan 17:20
+0
VOTURI
-0
E o masura care tine de sclavagism electronic... Cand se va implementa cipul (Semnul Fiarei) va fi si mai simplu - cum te deranjeaza un iobag, cum ii scoti cipul din priza.
General Katana
13 Jan 11:11
+0
VOTURI
-0
"Hotărârea a apărut după ce un salariat și-a dat în judecată angajatorul" prin urmare s-a hotarat apararea angajatorilor si angajatii bagati in ... ma-sii ca deobicei !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE